Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Bláznivý Adam Sandler vo vážnej novinke od režiséra hitu Černobyľ: Zahrá si kozmonauta z Čiech

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Photo by Arthur Mola/Invision/AP)

Americký herec Adam Sandler naposledy očaril kritikov ako výrečný klenotník v krimi thrilleri Drahokam. A teraz môže mať našliapnuté na ďalšiu úlohu, ktorá by mu mohla vyniesť uznanie i ocenenie. Ako informoval spravodajský server Deadline, Sandler podpísal zmluvu na hlavnú úlohu vo filmovej adaptácii knihy Kozmonaut z Čiech (v origináli Spaceman of Bohemia). Tú napísal spisovateľ Jaroslav Kalfař, ktorý sa narodil v Prahe a teraz trvalo žije v USA.

Natočenie doteraz nepomenovanej snímky chystá spoločnosť Netflix. Réžie sa ujme Johan Renck, ktorý stojí okrem iného za tohtoročným seriálovým hitom Černobyľ, a o adaptáciu do podoby scenára sa postará Colby Day. Knihu Kozmonaut z Čiech, ktorá vyšla po česky v roku 2017, bude Renck adaptovať pod hlavičkou štúdia Free Association.

"Mám veľkú radosť, že sme v Adamovi našli dokonalého partnera," povedal Renck. "A teraz s podporou úžasnej rodiny Netflix sa nemôžem dočkať, až vyrazíme na našu neuveriteľnú cestu," dodal.

Režisér Johan Renck (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Zobraziť galériu (2)
Režisér Johan Renck (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

O čom bude pripravovaná snímka?

Hlavnou postavou príbehu je kozmonaut poslaný z malej krajiny v strede Európy na jednočlennú misiu k planéte Venuša, kde má pozbierať záhadný, pradávny prach. Spojenie so Zemou sa čoskoro preruší a jeho jediným spoločníkom zostáva imaginárny pavúk. To však netuší, že sa niekde za ním pohybujú Rusi, ktorí podnikajú vlastnú tajnú misiu k Venuši.

Adama Sandlera si diváci spájajú prevažne s rolami hlavných hrdinov rodinných komédií, ako je napríklad 50x a stále po prvý raz alebo Keď si Chuck bral Larryho, z ktorých niektoré si sám aj produkoval. Chystaná rola by sa mohla zaradiť medzi jeho vážnejšie herecké počiny, dodáva Deadline.

Viac o téme: Adam Sandler
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu