Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Julia Roberts oslavuje narodeniny: Svadbu zrušila tesne pred termínom, podľahla aj drogám

Julia Roberts Zobraziť galériu (4)
Julia Roberts (Zdroj: Touchstone Pictures)

Julia Roberts právom patrí medzi žijúce herecké legendy. Svojou prirodzenosťou a talentom si získala srdcia miliónov divákov, a to hlavne vďaka ikonickému filmu Pretty Woman. Julia oslavuje 53. narodeniny a pri tejto príležitosti vám prinášame prierez jej pestrým životom a kariérou.

Julia Fiona Roberts sa narodila 28. októbra 1967 v mestečku Smyrna v americkej Georgii. Pochádza z umelecky založenej rodiny - obaja jej rodičia, ako aj obaja jej súrodenci boli a sú herci. Detstvo prežila s matkou, ktorá sa druhýkrát vydala, zatiaľ čo jej otec neskôr pracoval ako predajca vysávačov. Nezažila ale príliš šťastné detstvo, pretože ani matkino druhé manželstvo nebolo príliš šťastné a harmonické. Nakoniec opäť skončilo rozvodom. 

Julia Roberts oslavuje narodeniny:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Photo by Victoria Will/ Invision/AP)

Škaredé káčatko

Kvôli silným okuliarom a veľkým ústam narážala v škole na posmešky od svojich spolužiakov, nosila tiež strojček na zuby a sama sa považovala za "škaredé káčatko". Neskôr sa však rozhodla vziať svoj vzhľad do vlastných rúk. Využila svoje nezvyčajne veľké ústa, okuliare nahradila šošovkami a využila svoju vyššiu postavu. Ako malé dievča si dlho želala stať sa veterinárkou. 

Film, o ktorom sa bude ešte veľa hovoriť: Netflix uverejnil súdnu drámu o legendárnom prípade

Po dokončení strednej školy sa rozhodla, že v roku 1985 odíde za svojimi súrodencami do New Yorku, kde potom spoločne so sestrou Lisou navštevovala súkromné herecké kurzy. Onedlho podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou. Začiatky ale boli veľmi ťažké. Svoju úplne prvú epizódnu roličku zvárnila v snímke Firehouse. Vďaka svojmu bratovi, ktorý bol v tej dobe už známou hollywoodskou hereckou hviezdou, neskôr získala svoju prvú väčšiu rolu vo filme Červené ako krv.

Julia Roberts
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Evan Agostini/Invision/AP)

Herecký úspech

V roku 1988 si zahrala v snímke Satisfaction, kde stvárnila postavu rockovej basgitaristky. Kvôli filmu sa dokonca štyri týždne intenzívne učila hrať na basgitaru. Hollywoodskou hviezdou sa stala vďaka legendárnej romantickej komédii Pretty Woman so ziskom 464 miliónov dolárov.

Ďalšia smutná správa z Hollywoodu: Zomrela známa herečka! Svoju tvár požičala legendárnej Snehulienke

Je držiteľka troch Zlatých glóbusov a ceny Americkej filmovej akadémie Oscar. Už od svojich 23 rokov je americkou hereckou superstar. Patrí medzi niekoľko najlepšie platených filmových herečiek všetkých čias.

Julia Roberts oslavuje narodeniny:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nešťastná láska

Vystriedala celý rad partnerov, medzi jej vážne známosti patril napríklad Dylan McDermott, Liam Neeson, Kiefer Sutherland (plánovanú svadbu s ním zrušila tesne pred jej uskutočnením) či Jason Patrick. Práve po Po rozchode s Patrickom sa objavovali správy o Juliinej závislosti na drogách.

The Rock zverejnil FOTO z detstva: Vlasatý chlapček s krivými zubami... Výbuch smiechu Kevina Harta

V polovici 90. rokov bola asi rok a pol vydatá za country speváka Lyle Lovetta. V júli roku 2002 sa druhýkrát vydala za hollywoodskeho kameramana Daniela Modera, s ktorým žije na svojom ranči v meste Taos v Novom Mexiku, alebo v rodinnom sídle v kalifornskom Malibu. V novembri 2004 sa im narodili dvojčatá, dcéra Hazel Patricia a syn Phinnaeus "Finn" Walter. Ich tretie dieťa, syn Henry Daniel Moder, sa narodil 18. júna 2007 v Los Angeles.

Viac o téme: Julia RobertsPretty WomanNarodeniny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu