Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ťažký boj exmanželov pokračuje: Deppovu sťažnosť zamietli! Vraj je násilník, jeho kariéra je ohrozená

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham, Alberto Pezzali)

Britský súd zamietol žalobu amerického herca Johnnyho Deppa kvôli článku, v ktorom ho bulvárny denník The Sun označil za manželského násilníka. Podľa sudcu sú obvinenia na Deppovu adresu "vo svojej podstate pravdivé". Hercov právnik avizoval, že podá proti rozsudku odvolanie, informovala agentúra Reuters. Verdikt môže mať podľa neho zásadné dopady na Deppovu povesť i ďalšiu kariéru.

Hollywoodsky herec, známy napríklad z filmov Piráti z Karibiku či Nožnicovoruký Edward, žaloval vydavateľstvo News Group Newspapers, pod ktoré bulvárny denník The Sun patrí, aj šéfredaktora Dana Woottona. Nepáčil sa mu článok z apríla 2018, v ktorom sa píše, že herec bil svoju bývalú manželku Amber Heard. Depp podal žalobu kvôli ohováraniu.

Tvrdenia o tom, že je násilník, sú pravdivé

Sudca Andrew Nicol uviedol, že tvrdenia uverejnené v článku sú "vo svojej podstate pravdivé". Podľa neho sa preukázalo, že väčšina spomínaných útokov Johnnyho Deppa na jeho vtedajšiu manželku sa skutočne odohrali a že Heard mala dôvod obávať sa o svoj život. "Na základe toho žalobu zamietam," dodal.

Foto: SITA/AP/Alastair Grant
Zobraziť galériu (6)
Foto: SITA/AP/Alastair Grant  (Zdroj: SITA/AP/Alastair Grant)

Právna zástupkyňa 34-ročnej Heard v reakcii na rozsudok uviedla, že pre tých, ktorí boli na pojednávaní na londýnskom súde prítomní, "nie je rozhodnutie a verdikt prekvapením". Deppova exmanželka sa chystá v Spojených štátoch čoskoro predstaviť ďalšie dôkazy o násilníckej povahe 57-ročného herca. Depp podal na Heard v USA žalobu kvôli ohováraniu, v ktorej od nej žiada 50 miliónov dolárov.

Na novembrový súd prišiel Deppa povzbudiť aj fanúšik Matt prezlečený za jednu z postáv, ktorú herec hral. (Foto: Matt Dunham)
Zobraziť galériu (6)
Na novembrový súd prišiel Deppa povzbudiť aj fanúšik Matt prezlečený za jednu z postáv, ktorú herec hral. (Foto: Matt Dunham)  (Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

Ťažký boj exmanželov pokračuje:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

Zvrhlé rozhodnutie

Deppov právnik označil rozhodnutie súdu za ťažko pochopiteľné a zvrhlé. Podľa neho by bolo smiešne, ak by sa proti nemu herec neodvolal. "Obete domáceho násilia nesmú byť nikdy umlčané," uviedol po zverejnení rozsudku denník The Sun. "Ďakujeme sudcovi za dôkladné zváženie a Amber Heard za odvahu, ktorú preukázala, keď súdu predložila dôkazy," dodal bulvárny denník. Rozhodnutie súdu označil za víťazstvo slobody tlače.

Foto: SITA/AP/Frank Augstein
Zobraziť galériu (6)
Foto: SITA/AP/Frank Augstein  (Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein)

Magický začiatok, hrozivý koniec

Johnny Depp a Amber Heard sa spoznali pri nakrúcaní snímky Rumový denník v roku 2011. Vzali sa v roku 2015. O 15 mesiacov neskôr požiadala herečka o rozvod a v roku 2016 prvýkrát spomenula domáce násilie. Podľa tvrdenia, ktorá na súde zazneli, ju však herec začal fyzicky napádať už pred troma rokmi. Depp ju údajne škrtil, bil, udrel do tváre, kopal a dával jej hlavičky.

Foto: SITA/AP/Joel Ryan
Zobraziť galériu (6)
Foto: SITA/AP/Joel Ryan  (Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)

Rad útokov sa podľa Heard odohral v čase, keď bol jej vtedajší manžel pod vplyvom drog a alkoholu. Herec na súde naopak tvrdil, že sa k nemu násilnícky správala jeho exmanželka. Za Deppa sa predtým postavili jeho bývalé partnerky Vanessa Paradis a Winona Ryder. Tie zhodne uvádzajú, že k nim sa Depp násilnícky nikdy nesprával.

Viac o téme: Johnny DeppAmber Heard
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu