Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Všetko sa mu rúca?! Johnny Depp končí vo Fantastických zveroch: STOPKA po neúspešnom súdnom spore

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP, File, Photo © Warner Bros.)

Smutná správa pre fanúšikov čarodejníckeho filmového sveta. Americký herec Johnny Depp končí vo filmovej sérii Fantastické zvery. Prekvapivá správa prichádza iba niekoľko dní po tom, ako v pondelok prehral súdny spor s britským denníkom The Sun, ktorý ho nazval páchateľom domáceho násilia. Následky poškodenej reputácie tak na seba nenechali dlho čakať.

Všetko sa na neho rúca! Obľúbený herec Johnny Depp si už Gellerta Grindelwalda vo Fantastických zveroch nezahrá. Smutnú správu oznámil svojim fanúšim prostredníctvom Instagramu. "Najskôr by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí ma obdarili svojou podporou a lojalitou. Bol som dojatý z vašich správ o láske a obavách, najmä za posledných pár dní," napísal v piatok. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Johnny Depp (@johnnydepp),

„Chcel by som vám oznámiť, že ma Warner Bros požiadal, aby som odišiel z mojej úlohy Grindelwalda vo filme Fantastická zvery," pokračoval Depp s tým, že to rešpektuje a s požiadavkou súhlasil. 

"Mám v úmysle dokázať, že obvinenia proti mne sú nepravdivé," dodal. Zástupcovia Warner Bros. potvrdili, že Depp v pripravovanom treťom diele ságy založenej na predlohe autorky kníh o Harry Potterovi J.K. Rowlingovej už hrať nebude, úlohy jedného z najnebezpečnejších čarodejníkov sa zhostí niekto iný.

Depp prehral súdny spor s novinami, nazvali ho páchateľom domáceho násilia

Americký herec Johnny Depp v pondelok prehral súdny spor s britským denníkom The Sun, ktoré obvinil z nactiutŕhania. Sudca Vrchného súdu v Londýne Andrew Nicol rozhodol, že sporný článok, podľa ktorého Depp bil svoju vtedajšiu manželku Amber Heardovú, bol vo svojej podstate pravdivý. "Obete domáceho násilia nesmú byť nikdy umlčiavané, ďakujeme sudcovi za jeho starostlivé zváženie (prípadu) a ďakujeme Amber Heardovej za jej odvahu svedčiť na súde," uviedol denník The Sun.

Deppoví právnici však uviedli, že súd sa rozhodol ignorovať "kopu protidôkazov", ktoré vyvracali Heardovej tvrdenia. Hercova právnička Jenny Afiaová uviedla, že by bolo "absurdné", keby sa Depp proti rozhodnutiu súdu neodvolal. Britský zákon o nactiutŕhaní patrí medzi najprísnejšie v západnom svete; dôkazné bremeno v takýchto sporoch je na strane médií.

Johnny Depp a Amber Heard v roku 2011 (Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)
Zobraziť galériu (4)
Johnny Depp a Amber Heard v roku 2011 (Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)  (Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)

Mediálny dom News Group Newspaper, pod ktorý patrí aj denník The Sun, počas súdneho procesu prezentoval 14 údajných incidentov, počas ktorých mal Depp fyzicky napadnúť Heardovú. Sudca na základe predložených dôkazov dospel k záveru, že 12 z nich sa skutočne stalo.

Depp všetky obvinenia odmieta

Depp všetky obvinenia z domáceho násilia odmieta. Spolu so svojim právnym tímom označil svoju exmanželku za manipulatívnu osobu, ktorá si všetky obvinenia vymyslela s cieľom získať peniaze a slávu. Deppové bývalé partnerky Winona Ryderová a Vanessa Paradisová ho obe označili za "láskavého" a "nenásilného", píše AFP.

Heardová už predtým Deppa obvinila, že medzi rokmi 2013-16 sa jej najmenej 14-krát vyhrážal smrťou. Zvyčajne po tom, čo sa opil alebo zdrogoval. Hovorí aj, že známy herec ju verbálne i fyzicky týral.

Amber Heard tvrdí, že ju Johny Depp týral (Zdroj: SITA/Court Photo via AP)
Zobraziť galériu (4)
Amber Heard tvrdí, že ju Johny Depp týral (Zdroj: SITA/Court Photo via AP)  (Zdroj: SITA/Court Photo via AP)

Opísala ho ako "extrémne manipulatívneho človeka", ktorý "využíva svoju charizmu, aby v ľuďoch vytvoril dojem reality," uvádza britská spravodajská stanica BBC. Heardová ďalej uviedla, že počas hádky v hotelovej izbe v Tokiu v roku 2015 si na ňu Depp kľakol a udrel ju zozadu do hlavy. Amber Heardová sa s Deppom stretla počas nakrúcania filmu Rumový denník (The Rum Diary). V roku 2015 sa zaňho vydala. O dva roky sa pár rozviedol, približuje BBC.

Viac o téme: Johnny DeppGrindelwald
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu