Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najskôr veľké prekvapenie, teraz odchod: Má toho David Attenborough už dosť?

David Attenborough Zobraziť galériu (2)
David Attenborough (Zdroj: Netflix)

Britský prírodovedec sir David Attenborough opustil po iba dvoch mesiacoch sociálnu sieť Instagram. Po septembrovej registrácii prekonal 94-ročný popularizátor odboru rekord v rýchlosti dosiahnutia jedného milióna sledujúcich, ktorý do tej doby držala americká herečka Jennifer Aniston.

Vo svojom prvom príspevku v podobe krátkeho videa Attenborough vysvetlil, že si zriadil účet na platforme preto, aby podporil svoje snaženie v boji proti klimatickým zmenám. Záchranu planéty v ňom opísal predovšetkým ako "komunikačný výzvu".

"Vystupoval som v rádiu a televízii posledných 60 rokov, ale prvýkrát tak robím na Instagrame," napísal Attenborough. "Objavujem tento nový druh komunikácie, pretože svet je, ako všetci vieme, v ťažkostiach."

"Kontinenty sú v plameňoch. Ľadovce sa topia. Koralové útesy umierajú... Zoznam sa stále rozširuje," varoval vedec a sprievodca prírodopisnými filmy z produkcie BBC.


Mohlo by vás zaujímať: Keď je realita desivejšia ako katastrofický film: Tieto dokumenty by mal vidieť každý


Účet si Attenborough podľa servera Independent vytvoril sčasti preto, aby tu propagoval svoj najnovší dokumentárny film na internetovej televízii Netflix s názvom A Life On Our Planet (Život na našej planéte), ako aj knihu s názvom A Life On Our Planet - My Witness Statement and vision for the Future (Život na našej planéte - Moja svedecká výpoveď a vízie pre budúcnosť).

V popise účtu sledovaného 6,2 milióna ľudí je uvedené, že už nie je aktívny. Celkovo 27 príspevkov je však naďalej prístupných. Hovorca Netflixu oznámil spravodajskému serveru MailOnline, že Attenborough a tvorcovia filmu od začiatku zamýšľali účet používať len "na obmedzenú dobu".

Viac o téme: David Attenborough
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu