Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Preslávil ju film Kill Bill, teraz bojuje proti sexuálnemu otroctvu: Prežila si svoje!

Daryl Hannah, Kill Bill
Daryl Hannah, Kill Bill (Zdroj: Miramax)

Americká herečka Daryl Hannah, ktorá 3. decembra oslávila šesťdesiatku, na seba prvýkrát výraznejšie upozornila v 80. rokoch. Potom ale nastal v jej kariére útlm.

Úspešný návrat na výslnie jej zaistila až rola v sérii Kill Bill režiséra Quentina Tarantina. Hannah sa objavila aj na divadelných doskách, píše, režíruje a produkuje krátke filmy.

Debutovala v roku 1978 malou úlohou v horore Zúrivosť režiséra Briana De Palmy. V 80. rokoch hrala v ďalších filmoch, z ktorých najvýznamnejšie sú Blade Runner od Ridleyho Scotta, v roku 1984 hrala po boku Toma Hanksa hlavnú úlohu morskej panny v rozprávkovej komédii Žblnk! od Rona Howarda a objavila sa aj v oscarovom filme Wall Street.


Mohlo by vás zaujímať: Takmer sa o ne pobili: Tieto filmové úlohy chcel každý!


Okrem herectva sa zapojila aj do ťaženia proti sexuálnemu otroctvu. Pred rokmi totiž prezradila, že keď študovala v Los Angeles, kývla na ponuku byť modelkou. Čoskoro vraj zistila, že to bol podvod a uviazla v sieti sexuálnych otrokárov. Spolu s inou dievčinou potom utiekla oknom z budovy, kde boli zatvorené. Hannah preto finančne prispieva na pomoc ženám, ktoré nemali rovnaké šťastie.

Viac o téme: Kill BillDaryl Hannah
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu