Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sviatky strávila za mrežami: Herečku z Plného domu už pustili! Jej manžel stále sedí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Americkú herečku Lori Loughlinovú koncom decembra prepustili z kalifornského väzenia, kde si odpykávala dvojmesačný trest za snahu podvodným spôsobom dostať svoje dve dcéry na vysokú školu. Informovala o tom agentúra AP. Prípad herečky známej predovšetkým vďaka sitcomu Plný dom je súčasťou rozsiahleho škandálu okolo úplatkárstva a prijímacích skúšok na elitných univerzitách v USA.

Loughlinová a jej manžel, návrhár Mossimo Giannulli, patria medzi najznámejšie osoby obvinené v danej kauze. Pár sa v máji po niekoľkomesačnom odmietaní viny priznal, že vyplatil úplatky v celkovej výške pol milióna dolárov, aby dcéry uspeli v prijímacom konaní na University of Southern California. Ich právnici predtým trvali na nevine a obviňovali vyšetrovateľa z falšovania dôkazov.


Mohlo by vás zaujímať: Je rozhodnuté! Herečka z Plného domu a jej manžel idú do väzenia: Najväčší podvod v dejinách


Sviatky za mrežami

Loughlinovej súd vymeral dvojmesačné odňatie slobody, Giannullimovi päťmesačné. Návrhár nastúpil na výkon trestu v novembri a jeho prepustenie je naplánované na 17. apríl, uvádza AP. V súvislosti s podvodmi na univerzitách boli vznesené obvinenia voči skoro 60 ľuďom vrátane rodičov, univerzitných športových trénerov a ďalších, pričom najvyšším udeleným trestom je zatiaľ deväť mesiacov odňatia slobody.

Foto: SITA/AP/Philip Marcelo
Zobraziť galériu (2)
Foto: SITA/AP/Philip Marcelo  (Zdroj: SITA/AP/Philip Marcelo)

Ústrednou postavou škandálu, ktorý médiá označujú za najväčší svojho druhu v dejinách, je konzultant William "Rick" Singer, ktorý sa vlani priznal k tomu, že pomáhal s podvádzaním pri vstupných testoch a podplácal univerzitných trénerov.

K úplatkárstva sa priznala aj herečka Felicity Huffmanová, ktorá bola jednou z hlavných hviezd seriálu Zúfalé manželky. Za podvod týkajúci sa jej dcéry bola vlani odsúdená k dvom týždňom väzenia a pokute 30-tisíc dolárov. Pokuty dostali aj Loughlinová a Giannulli, celkom vo výške 400-tisíc dolárov.

Viac o téme: Plný domLori Loughlin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu