Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Vždy elegantná Diane Keaton: Starne s noblesou, otáčajú sa za ňou mladší

Diane Keaton
Diane Keaton (Zdroj: SITA/Melinda Sue Gordon/Paramount Pictures via AP)

Americká herečka Diane Keaton, ktorá 5. januára oslávila sedemdesiatpäťku, by mohla vyučovať umenie, ako elegantne starnúť. Herečka, ktorú preslávila spoločná práca a život s Woodym Allenom, Warrenom Beattom alebo Al Pacinom, dokáže aj v pokročilejšom veku "vystrihnúť" úlohu atraktívnej ženy, za ktorou sa otáčajú aj oveľa mladší nápadníci.

Príkladom je film Lepšie neskoro ako nikdy (2004), kde po nej túžil nielen vrstovník Jack Nicholson, alebo nedávna komédia Dámsky klub (2018), kde je jej partnerom o desať rokov mladší Andy Garcia.

V skutočnom živote to ale Keaton nemala s mužmi práve jednoduché, aj kvôli svojej povahe. "Myslím, že som bola vždy veľa precitlivená, zranila ma každá maličkosť. Bola som neurotická. Možno ale práve preto som bola tak dobrá ako herečka," zverila sa v jednom rozhovore herečka, ktorá prerazila hlavne vďaka spolupráci s Allenom. Hrala v ôsmich filmoch svojho niekdajšieho životného partnera, za úlohu v Annie Hall (1977) získala svojho doteraz jediného Oscara. Okrem toho bola ešte trikrát nominovaná, a to za úlohy vo filmoch Lepšie neskoro ako neskôr (2004), Marvinova izba (1997) a Červení (1982).


Mohlo by vás zaujímať: Herecká hviezda Mel Gibson nie je žiadne neviniatko: Psychóza, alkohol a až deväť detí!


Zažiarila ale aj v troch dieloch Kmotra režiséra Francisa Forda Coppolu alebo veľmi úspešných komédiách Hlava rodiny a Klub odložených žien. Úspechy pred kamerou ale podľa nej vraj nie sú skoro nič v porovnaní s rodinou, hoci svadby alebo vlastných detí sa Keaton nedočkala. "Je to pre mňa niečo tak cudzie a nepochopiteľné ako život vo vesmíre," povedala o manželstve herečka, ktorá až v päťdesiatke adoptovala dievčatko Dexter a o päť rokov neskôr aj chlapca Duka.

Viac o téme: Diane Keaton
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu