Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slávna herečka z filmu Pozri, kto to hovorí: Zo sexsymbolu tučibombou, dnes ju nespoznáte

Záber z filmu Pozri, kto to hovorí Zobraziť galériu (2)
Záber z filmu Pozri, kto to hovorí (Zdroj: TriStar Pictures)

Americkú herečku Kirstie Alleyovú, ktorá sa narodila 12. januára 1951, preslávili najmä úlohy vo filmovej trilógii Pozri, kto to hovorí (spolu s hercom Johnom Travoltom), televíznej sérii podľa slávnej knihy Sever a Juh alebo titulná úloha v seriáli Veronika. Dnes by ste slávnu herečku už ale len tak nespoznali.

Okrem toho je známa aj svojim bojom s nadváhou, ktorý zúročila nielen v reklamách a ako tvár prostriedkov na schudnutie, ale aj ako hlavná postava reality show Fat Actress (Tučná herečka). Dá sa teda povedať, že svoj boj s obezitou dokázala poriadne zúročiť vo svoj prospech. 

Legendárny Sex v meste sa vracia! Zlá správa pre fanúšikov: Chýbať bude kľúčová postava

"Kilá navyše sú veľmi nepohodlné. Človek chodí výrazne pomalšie a nemôže poskakovať ako predtým. Najhoršie je to ale s oblečením. Už to nechcem nikdy zažiť," spomínala na dobu, keď vážila cez 100 kíl. V 80. rokoch pritom Alleyová patrila medzi sexsymboly Hollywoodu a medzi jej nápadníkov patrili John Travolta a Patrick Swayze, s ktorými sa stretávala pred kamerou.

Kirstie Alley
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Richard Shotwell/Invision/AP)

Matka zomrela pri autonehode

Okrem toho samozrejme nechýbali ani viaceré aféry, ktorými bola ústrednou postavou. "Svoje manželstvo by som pravdepodobne obetovala, ale jeho (Swayzeho) som ničiť nechcela," spomínala po rokoch herečka.

Jej detstvo bolo jednoduché i náročné zároveň. Jej otcom bol majiteľ ťažobnej spoločnosti, takže o pohodlie mala postarané. Rodinnú idylku však narušila tragická autonehoda jej matky, ktorú zavinil opitý vodič. 

Sci-fi nebolo to pravé

Pôvodne začínala v seriálu Star Trek, no z projektu po krátkom čase vycúvala, pretože sa bála, že si ju svet zaškatuľkuje ako herečku zo sci-fi projektov. Veľký úspech sa jej dostavil v seriáli Na zdravie, ktorý bol pre nú obrovských úspechom. Odniesla si zaň nielen cenu Emmy, ale o rok neskôr dokonca aj Zlatý Glóbus. 

Príbeh od Netflixu, ktorý otrasie každým: Ako sa žena vyrovná s neúspešným domácim pôrodom?

Kirstie bola od roku 1983 vydatá za herca Parkera Stevensona, ktorý sa preslávil v prvých dieloch seriálu Pobrežná hliadka. Pár sa rozviedol v roku 1997 a počas tejto doby si stihli adoptovať dve deti. 

Podporovateľka Trumpa

S Travoltom ju dnes spája nielen príslušnosť ku kontroverznej scientologickej cirkvi, ale aj podpora Donalda Trumpa, ku ktorému má väčšina amerického šoubiznisu rezervovaný vzťah. Alleyová ho volila ako v roku 2016, tak vlani.

"Nie je to totiž politik," vyhlásila herečka, ktorá sa na jeseň ostro oprela do chystaných pravidiel udeľovania Oscarov. Od roku 2025 by mali byť totiž zaradené len filmy, kde medzi tvorcami budú aj príslušníci rasových, etnických či iných menšín.

Viac o téme: Kirstie AlleyPozri kto to hovorí
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu