Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Herečka z Pirátov z Karibiku v tom má jasno: Odmietam hrať nahá vo filmoch, ktoré režírujú muži!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Joel C Ryan/Invision)

Britská herečka Keira Knightley odmieta odložiť oblečenie pri natáčaní filmov, ktoré režírujú muži. Naopak by v budúcnosti veľmi rada spolupracovala s režisérkou - ženou na filme o materstve a úlohe ženy, povedala Knightley v podcaste Chanel connects, píše BBC News.

"Nemám absolútny zákaz (točiť nahé filmové scény), ale mám ho tak trochu s mužmi. Je to čiastočne márnosť a tiež sú to mužské pohľady," hovorí v podcaste 35-ročná herečka. Do svojich zmlúv podmienku o nahote pridala v roku 2015, keď sa stala matkou.

Odborníci na intimitu

Natáčanie intímnych scén vo filme je v posledných rokoch pod drobnohľadom, najmä od vzniku hnutia MeToo, ktoré upozornilo na tému sexuálneho obťažovania. Mnohé filmové štúdiá odvtedy najímajú "odborníkov na intimitu", ktorí dohliadajú na natáčanie sexuálnych scén a ich úlohou je zabezpečiť, aby sa herci pri natáčaní cítili bezpečne a rešpektovaní, vysvetľuje BBC News.

Herečka z Pirátov z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Joel C Ryan/Invision)

"Ak by bol film o materstve, o tom, ako výnimočné je vaše telo, ako ho zrazu musíte spoznávať, ako ho zrazu vidíte úplne inak, ktoré ste si nevedeli predstaviť, kým ste sa nestali matkou, tak áno, rada by som to skúmala s režisérkou, ženou, ktorá by tomu rozumela," hovorí Knightley v rozhovore.

Viac o téme: Keira Knightley
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu