Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Exmanželka búrliváka Sheena: Preslávila ju bondgirl, v Česku sa liečila slivovicou

Denise Richards Zobraziť galériu (4)
Denise Richards (Zdroj: SITA/Richard Shotwell/Invision/AP)

Herečku Denise Richards preslávila hlavne rola partnerky Jamesa Bonda z filmu Jeden svet nestačí (1999). Známa je tiež napríklad zo snímok Hviezdna pechota a Nebezpečné hry, ale aj ako bývalá manželka hviezdneho Charlieho Sheena či umiestnením v anketách o najsexi ženu sveta. Tento rok oslavuje päťdesiatku.

Rodáčka z Downers Grove v Illionis si už na strednej škole privyrábala ako modelka. Neskôr pridala herecké kurzy a dostala prvé roly v televíznych seriáloch - objavila sa napríklad v seriáloch Ženatý so záväzkami a Beverly Hills 90210.

Denise Richards
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kathy Willens)

Vo filme si prvýkrát zahrala v paródii Nabitá zbraň 1 (1993), prvý veľký úspech jej priniesla jedna z hlavných rolí v dnes už kultovej snímke Paula Verhoevena Hviezdna pechota (1997). Celosvetovo známu hviezdu z nej potom urobil režisér Michael Apted, ktorý ju zveril úlohu bondgirl, teda jadrovej fyzičky Christmas Jones vo filme Jeden svet nestačí.

Denise Richards
Zobraziť galériu (4)


Mohlo by vás zaujímať: Nová bondovka sa opäť odkladá: Je to pre nás ďalšia rana! Premiéra bude až o niekoľko mesiacov


Pozornosť médií budila aj svojim vzťahom s o šesť rokov starším Sheenom. Vzali sa v roku 2002 a majú spolu dve dcéry. V roku 2006 požiadala o rozvod, ktorý bol, rovnako ako štvorročné manželstvo, búrlivý. O manželstve Richards napísala pamäti.

Denise Richards
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Tonya Wise Invision for Aquaball/AP Images)

V roku 2017 Richards točila aj v susednom Česku, kde vznikal česko-americký sci-fi thriller Alpha Code. V nie príliš úspešnom filme si po jej boku zahrali aj českí herci, napríklad Marek Vašut a Vojtěch Dyk. Richards si pri natáčaní v Prahe a v Brdoch obľúbila slivovicu. "Prekvapilo ma, že máte taký alkoholický nápoj zo sliviek, ktorý lieči prechladnutie. Cítim sa úplne zdravá," povedala Richardsová.

Viac o téme: Denise Richards
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu