Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Legendárny herec má na krku závažné obvinenie: Gérard Depardieu mal znásilniť mladú herečku

Gérard Depardieu Zobraziť galériu (2)
Gérard Depardieu (Zdroj: SITA/AP/Thibault Camus)

Francúzsky herec Gérard Depardieu bol v decembri minulého roka obvinený zo znásilnenia a sexuálneho obťažovania, informoval v utorok spravodajský web France Info, ktorý sa odvolal na justičné zdroje. Herec svoju vinu popiera.

Trestné oznámenie na 72-ročného herca podala nemenovaná mladá herečka v auguste roku 2018. V júni roku 2019 bola jej sťažnosť zamietnutá pre nedostatok dôkazov. Neskôr však vyšetrovatelia kauzu otvorili znova a vlani v decembri vzniesli voči hercovi obvinenie, dodal justičný zdroj.

Paris Hilton oslavuje 40-tku: Z dedičstva najprv nemala nič, porno ju vyšvihlo na vrchol

Sťažovateľka na polícii obvinila herca z dvoch znásilnení a sexuálnych útokov, ktoré sa odohrali v jeho v sídle v 6. parížskom obvode, a to 7. a 13. augusta 2018. Podľa zdroja oboznámeného s touto kauzou je Depardieu priateľom rodiny obete. "Vôbec to nesúviselo s (ich) profesiou," uviedol tento zdroj, zatiaľ čo francúzska tlač spomínala, že k znásilneniu malo dôjsť počas skúšky pre divadelné predstavenie.

Gérard Depardieu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Hervé Témime, hercov právnik, ktorého kontaktovala agentúra AFP, "vyjadril poľutovanie nad tým, že tieto informácie boli zverejnené". Na slobode vyšetrovaný Depardieu podľa právnika "úplne popiera" skutky, z ktorých je obvinený. Právna zástupkyňa sťažovateľky odmietla záležitosť komentovať, pričom žiadala o rešpektovanie práva svojej mandantky na súkromie.

Viac o téme: Gérard DepardieuZnásilnenieObvinenie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu