Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vojna Depp vs. Heard pokračuje: Na súd však neprišiel ani jeden z nich!

(Zdroj: SITA/AP/Joel Ryan)

Americký herec Johnny Depp, ktorý sa usiluje na britskom odvolacom súde o zvrátenie rozsudku v kauze údajného očierňovania v médiách, viní exmanželku Amber Heard z uvádzania nepravdivých informácií v súdnom procese, ktorý vlani v novembri prehral.

Deppov právny zástupca na londýnskom odvolacom súde argumentoval, že Heard nevenovala sedem miliónov dolárov z rozvodového vyrovnania na charitatívne účely, ako tvrdila. 57-ročný hollywoodsky herec vlani prehral spor s vydavateľom britského bulvárneho denníka The Sun, ktorý ho označil za domáceho násilníka. Deppov právnik Andrew Caldecott sa vo štvrtok usiloval o možnosť obnovenia procesu vzhľadom na nové informáciám. Ani Depp, ani Heard sa vypočutia na súde osobne nezúčastnili.

Britský vrchný súd už v novembri odmietol možnosť odvolania Deppa s tým, že väčšina tvrdení v novinách sa ukázala ako pravdivá. Hercovi právnici ešte využili možnosti obrátiť sa na odvolací súd. Depp sa sťažoval, že sa súd údajne spoliehal výhradne na vyjadrenie Heard a dôkazy polície a ďalších svedkov ignoroval.


Mohlo by vás zaujímať: Škandál na odovzdávaní slávnych cien: VIDEO Herečka sa vyzliekla priamo na pódiu!


Deppov právnik vo štvrtok tvrdil, že 34-ročná Heard nehovorila pravdu, keď tvrdila, že peniaze z rozvodu venovala detskej nemocnici a organizácii obhajujúcej občianske práva. Nemocnica údajne v liste uviedla, že žiadne peniaze nedostala. Sľub bol iba "vykalkulovaným a manipulatívnym klamstvom", ktorým chcela pozitívne zapôsobiť, povedal Caldecott.

Herec, známy napríklad z filmov Piráti z Karibiku či Nožnicovoruký Edward, žaloval vydavateľstvo aj šéfredaktora denníka The Sun Dana Woottona. Nepáčil sa mu článok z apríla 2018, v ktorom sa píše, že herec bil svoju bývalú manželku. Depp podal žalobu kvôli ohováraniu. Vydavateľstvo News Group Newspapers, do ktorého portfólia denník The Sun patrí, má dostať celkovo 630.000 libier.

Viac o téme: Johnny DeppAmber Heard
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu