Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Megaúspešný seriál Hra o tróny opäť ožije: Čaká nás divadlo i ďalšia séria! Odhalia sa skryté tajomstvá

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/HBO via AP)

Televízny seriál Hra o tróny (Game of Thrones) z dielne stanice HBO sa dočká divadelnej adaptácie, premiéra bude v roku 2023. Na príprave sa podieľa autor literárnej predlohy George RR Martin, ktorý na projekte začal pracovať ešte pred súčasnou pandémiou. Produkčný tím by divadelnú hru rád uviedol na renomovaných scénach v Londýne a New Yorku, píše agentúra AFP.

Divadelnú hru napíše Brit Duncan Macmillan, ktorý stojí napríklad za adaptáciou knihy 1984 od Georgea Orwella. Réžie sa ujme Dominic Cooke. V predstavení sa objavia postavy známe z obrazoviek, píše BBC News.


Mocní Lannisterovci mali k sebe blízko už predtým: FOTO Otcom a dcérou sa nestali prvýkrát!


Odhalí doteraz skryté tajomstvá

Dej sa bude odohrávať v čase 17 rokov pred začiatkom deje seriálu. "Inscenácia sa pochváli príbehom o láske, pomste, šialenstve a nebezpečenstve zahrávania si s proroctvom. Odhalí tajomstvo a klamstvá, ktoré boli doteraz len naznačené," píše sa vo vyhlásení producentov pre médiá.

Seriál Hra o tróny mal celkom osem sérií a stanica HBO ho vysielala v rokoch 2011 až 2019. Na rok 2022 pripravuje HBO tematicky súvisiaci seriál House of the Dragon (Dom draka). S autorom predlohy Martinom nedávno firma podpísala zmluvu o spolupráci na päť rokov, píše BBC News. Spisovateľ podľa AFP spolupracuje na príprave iného projektu aj s internetovou stanicou Netflix.

Viac o téme: Hra o trónyKit Harrington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu