Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chyba hviezdy nového Rýchlo a zbesilo: VIDEO Číne sa ospravedlnil, jej to nestačí... Kritika od USA!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Photo by Scott Roth/Invision/AP, File)

Americký herec John Cena sa musel Číne ospravedlniť za to, že pri propagácii najnovšieho dielu filmovej série Rýchlo a zbesilo, v ktorom hrá, označil Taiwan za krajinu. Čína ostrov považuje za svoju provinciu a Cenov výrok vyvolal veľký rozruch medzi čínskymi používateľmi sociálnych sietí.

 

Podľa denníka South China Morning Post povedal Cena v rozhovore s taiwanskou televíziou, že Taiwan bude prvou krajinou, ktorá deviaty diel filmovej série Rýchlo a zbesilo uvidí. Na čínskej sieti Weibo potom rýchlo vzal svoje slová späť s tým, že urobil chybu, pretože musel dávať veľa rozhovorov.

(Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)
Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)  (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

"Ahoj Čína, som John Cena a som uprostred propagačné cesty filmu Rýchlo a zbesilo 9. Robím veľa rozhovorov a v jednom som urobil chybu," povedal Cena, ktorý sa začal učiť čínštinu, aby mohol v Číne lepšie propagovať wrestling, ktorému sa tiež venuje. Svojimi pokusmi o vyjadrenie sa v čínštine si získal mnoho fanúšikov.

"Urobil som chybu a musím teraz povedať niečo veľmi dôležité. Mám čínsky národ rád a rešpektujem ho. Za ten omyl sa veľmi ospravedlňujem, je mi to ľúto," povedal.

Nie všetkým čínskym fanúšikom to ale stačilo, kritika aj zo strany USA

"Musíte povedať čínsky 'Taiwan je časťou Číny' alebo to ospravedlnenie neprijmeme," napísal jeden používateľ sociálnych sietí. "A potom by ste mali povedať, že je Taiwan čínsky!" napísal ďalší,

Lenže Cena sa nezavďačil v USA, kde ho niektorí politici kritizovali za ustupovanie Číne. "Svet, v ktorom čínska komunistická strana kontroluje to, čo Američania môžu povedať, to nie je temná hrozba. To je súčasnosť," povedal senátor Marco Rubio.

V Číne sa už Rýchlo a zbesilo 9 premieta a minulý víkend tam tržby dosiahli podľa agentúry AFP 148 miliónov dolárov.

Vin Diesel a John Cena v snímke Rýchlo a zbesilo 9 (Zdroj: SITA/Giles Keyte/Universal Pictures via AP)
Zobraziť galériu (3)
Vin Diesel a John Cena v snímke Rýchlo a zbesilo 9 (Zdroj: SITA/Giles Keyte/Universal Pictures via AP)  (Zdroj: SITA/Giles Keyte/Universal Pictures via AP)

Viac o téme: Rýchlo a zbesilo 9John Cena
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu