Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

POSLEDNÉ zbohom Popoluške: Na pohreb Šafránkovej prišla rodina i kolegovia! Nechýbal ani princ a črievička

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: profimedia)

V kostole sv. Anežky na pražskom Spořilove sa v piatok konala posledná rozlúčka s herečkou Libušou Šafránkovou.

V kostole bola vystavená rakva zo svetlého dreva, na ktoru postavili ružovú tanečnú črievičku pripominajúcu jej zrejme najslávnejšiu úlohu Šafránkovej, titulnú postavu z filmovej rozprávky Tri oriešky pre Popolušku. Nechýbal ani herec Pavel Trávníček, ktorý stvárnil princa. Z oboch strán rakvy boli vence venované Národným divadlom a Činoherným klubom.


Mohlo by vás zaujímať: Zomrela legendárna POPOLUŠKA: Šafránková prehrala boj so zákernou chorobou! Silné spomienky blízkych


POSLEDNÉ zbohom Popoluške: Na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia)

Cestu do kostola lemovali vence kvetov

Vence lemovali tiež príchod do kostola po schodoch, medzi nimi bolo poďakovanie od mnohých divadiel, pražskej FAMU, karlovarského festivalu, premiéra Andreja Babiša či prezidentského páru Miloša a Ivany Zemanových.

POSLEDNÉ zbohom Popoluške: Na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia)

Väčšina tých, ktorí do kostola prinášali herečke ružu či inú kvetinu, sa potom vonku podpisovali do kondolenčnej knihy. Vonku tiež mohli ľudia sledovať prenos z interiéru kostola na veľkoplošnej obrazovke. Na nej bola od 16:00 prenášaná aj omša, ktorá sa uskutočnila len v úzkom rodinnom kruhu a pre pozvaných hostí.

Pietne miesto

Celý kostol bol zvonku strážený bezpečnostnou službou, na mieste bolo vo veľkom počte novinári a prenosové vozy. Za kostolom vzniklo tiež pietne miesto, kam ľudia už v minulých dňoch nosili sviečky a kvety. Kostol bol pre tichú rozlúčku s herečkou, ktorá zomrela 9. júna vo veku 68 rokov, otvorený do 14:00.

POSLEDNÉ zbohom Popoluške: Na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia)

Zádušná omša a uloženie na cintoríne sa uskutoční o týždeň neskôr v jej rodných Šlapanicích pri Brne. Obľúbená herečka Libuše Šafránková, známa hlavne ako filmová Popoluška, zomrela po dlhej chorobe. Stvárnila mnoho filmových i divadelných úloh, najmä v pražskom Činohernom klube. S láskou, obdivom a úctou na ňu spomínajú hereckí kolegovia aj filmoví a divadelní režiséri.

POSLEDNÉ zbohom Popoluške: Na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: Tri oriešky pre PopoluškuLibuša Šafránková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu