Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nevinná fotografia herca rozpútala hotovú lavínu: Šokujúca módna novinka

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/Evan Agostini)

Amerického herca Mila Ventimiglia, hviezdu dramatického seriálu Toto sme my, v apríli paparazzovia odfotili, ako odchádza z posilňovne v tričku bez rukávov a šortkách tak krátkych, že bolo sotva poznať, že ich má. 2,5 centimetra široké prúžky tmavé látky odhaľovali svalnaté, vypracovaná stehná, napísal spravodajský server The Guardian.

Táto nevinná fotografia rozpútala lavínu záujmu, túžby a vášne. Obrázok sa na sociálnych sieťach dočkal desiatok tisíc zdieľaní a sprevádzali ho popisky v štýle: "Táto fotka mi z hlavy vyhnala všetky ostatné myšlienky."

A to bol len začiatok. Módna značka Gucci uviedla na trh kraťasy, ktoré akoby z oka vypadli futbalovým šortkám, ktoré si obliekol írsky herec Paul Mescal. Spevák a skladateľ Harry Styles nosia džínsové kraťasy, za aké by sa nemusela hanbiť ani Daisy Dukeová zo slávnych Majstrov hazardov, ktoré má významne rozštiepené tam, kde sa najviac napínajú jeho vypracovaná stehná. A polovica hráčov americkej NBA, ktorá je preslávená svojimi dlhými, plandavými šortkami, začala skracovať nohavice, aby ich štvorhlavé svaly stehenné mohli dýchať.

Stovky videí

A to sa netýka len celebrít. Na TikToku sú stovky videí pod hashtag #inseam a # 5inseam. Väčšinu z nich vložili ženy, ktoré tvrdia, že by nikdy nerandil s dokonalým mužom, ktorý nosí kraťasy s vnútornou časťou nohavíc dlhších ako päť a pol palca, teda 14 centimetrov. A niektoré volia ešte priamočiarejší postup - jedna sa priznala, že svojmu priateľovi tajne založila všetky kraťasy, aby ich skrátila.

Módni novinári sa jeden pred druhým predháňajú, aby pre tento trend vymysleli vhodné meno. Časopis Vox vyhlásil, že tohtoročné leto bude "zasvätené mužským stehnám"; autor tohto termínu dodal, že zatiaľ čo "v antickom Grécku muži vyplávali kvôli ženám do vojen, Američania nechajú Milova stehná, aby im rozdrvila lebku na prach".

Redaktor rubriky Styl denníka The Wall Street Journal Jacob Gallagher mieni, že tohtoročné leto bude v znamení "palcových nohavíc". A denník The Times lakonicky poznamenal: "Nohy sú nové brušáky." Čo sa trendov týka, krátke šortky nie sú ani zďaleka ničím novým. John Travolta a Tom Selleck nosili kratučké, priliehavé kraťasy desiatky rokov pred TikTokovými zkracovačmi nohavíc.

Viac o téme: Milo Ventimiglia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu