Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšia smutná správa z Hollywoodu: Zomrel režisér Smrtonosnej zbrane či filmov o Supermanovi!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia)

Vo veku 91 rokov zomrel americký režisér Richard Donner, preslávený úspešnými filmami Superman alebo Rošťáci. O jeho pondelkovom úmrtí informoval web Hollywood Reporter, manželka informáciu o príčine smrti neposkytla.

"Richard Donner bol jeden z najvýznamnejších hlasov, aký si možno predstaviť. Priťahoval pozornosť a vedel sa smiať ako nikto iný. Vedel robiť žarty, tak som ho vo svojich 12 rokoch videl a mal som ho za to rád," povedal k Donnerovej smrti Sean Astin, ktorý si ako dieťa zahral vo filme Rošťáci.

Ďalšia smutná správa z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia)

Dojemné vyznanie

Na Twitter smutnú správu komentoval aj Zack Snyder, ktorý takisto režíroval filmy o Supermanovi. "Ďakujem ti, Richard Donner. Naučil si ma veriť," napísal. Veľkým priateľom bol aj s Melom Gibsonom a Dannym Gloverom, ktorý bol hlavnými postavami v akčnej sérii filmov Smrtonosná zbraň.

Film bol natočený podľa námetu Stevena Spielberga a vo vyhlásení vydanom po Donnerovej smrti Spielberg napísal, že Donner dobre ovládal režisérskej remeslo. Rodák z New Yorku a absolvent Newyorskej univerzity slúžil tiež v americkej armáde. Mnoho jeho filmov malo značný komerčný úspech. Patrí k nim Smrtonosná zbraň s Melom Gibsonom a Dannym Gloverom, ktorá mala štyri pokračovania, alebo Strašidelné Vianoce. Posledným Donnerovými filmom bol thriller 16 blokov z roku 2006.

Viac o téme: SupermanRichard Donner
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu