Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Scarlett Johansson žaluje firmu Walt Disney: Streamovali Black Widow

Scarlett Johansson ako Black Widow
Scarlett Johansson ako Black Widow (Zdroj: YouTube/Marvel Entertainment)

Americká herečka Scarlett Johanssonová zažalovala spoločnosť Walt Disney kvôli tomu, že firma streamovala jej nový film Black Widow v čase, keď išiel do kín. Predstaviteľka hlavnej úlohy tvrdí, že spoločnosť porušila podmienky zmluvy a pripravila ju o potenciálny zárobok, uviedla agentúra AP.

Podľa Walt Disney k žalobe nie je dôvod. Film podľa serveru BBC News zarobil za prvý víkend po uvedení do kín 218 miliónov dolárov (približne 183 000€), čím prekonal ziskový rekord počas pandémie covidu-19. Potom však tržby prudko klesli.

Hollywoodska hviezda tvrdí, že jej spoločnosť Marvel Studios, ktorú vlastní práve Walt Disney, sľúbila tradičné uvedenie snímky najprv do kín. To podľa nej znamená, že uplynie určitá doba pred tým, než spoločnosť začne film streamovať na iných platformách. Spoločnosť ale film uviedla v rovnakej dobe v kinách aj na platenej streamovacie službe Disney +.

Výška zárobku Johanssonovej je pritom závislá od toho, ako bude finančne úspešný. Podľa zdrojov blízkych Johanssonová príde herečka odhadom o 50 miliónov dolárov (vyše 42 000€), píše BBC News. Spoločnosť Walt Disney uviedla, že herečkina žaloba je neopodstatnená. "Spoločnosť Disney plne dodržala zmluvu s pani Johanssonovou a navyše uvedenie filmu Black Widow na Disney + s prémiovým prístupom významne zvýšilo jej šancu získať ďalšiu odmenu nad rámec 20 miliónov dolárov, ktoré už dostala," uviedla firma vo vyhlásení.

Pred vypuknutím pandémie museli filmoví fanúšikovia obvykle sledovať nové filmy v kinách alebo čakať tri mesiace, než si ich mohli pustiť streamované vo svojich elektronických zariadeniach. V poslednej dobe však veľké štúdiá kombinujú uvádzanie filmov do kín s ich streamovaním, pretože kiná bojujú o návrat divákov, z ktorých mnoho sa obáva uzavretých priestorov a šírenia vírusu. Uvedenie akčného sci-fi Black Widow do kín sa kvôli pandémii covidu-19 oneskorilo viac ako o rok, v kinách po celom svete a vo streamovacie službe sa film objavil až v júli.

Viac o téme: DisneyBlack WidowScarlett JohanssonŽaloba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu