Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Svetoznámy herec sa dopustil domáceho násilia: Teraz si prevezme prestížnu cenu! Španielske filmárky sú proti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/Shizuo Kambayashi)

Španielske filmárky sa dnes vyslovili proti chystanému udeleniu ceny americkému hercovi Johnnymu Deppovi na tohtoročnom filmovom festivale v San Sebastiane. Podľa nich by mali usporiadatelia zohľadniť minuloročné rozhodnutie britského súdu, ktorý uznal, že sa Depp dopustil domáceho násilia.

Španielska Asociácia filmárok a audiovizuálnych médií uviedla, že ocenenie Deppa poškodí renomé najvýznamnejšieho španielskeho filmového festivalu. Šéfka asociácie Cristina Andreuová uviedla, že je "veľmi prekvapená" rozhodnutím udeliť 58-ročnému Deppovi v septembri cenu Donostia za celoživotné dielo. "Vypovedá to veľa zlého o festivale a jeho vedeniu a vysiela to strašný odkaz verejnosti: 'Nezáleží na tom, či zneužívate ženy, ak ste dobrý herec'," povedala Andreuová agentúre AP.

Depp si má cenu v severošpanielskom meste osobne prevziať 22. septembra. Ešte tento mesiac sa objaví ako hosť aj na karlovarskom festivale, oznámil dnes prezident akcie Jiří Bartoška.

Nezameniteľné úlohy Deppa

Od začiatku Deppovej kariéry to boli jeho nezameniteľné výkony, ktoré rade filmov pomohli získať kultový status. Patrí k nim napríklad tituly Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Arizona Dream (1993), Mŕtvy muž (1995), Krycie meno Donnie Brasco (1997) alebo Strach a hnus v Las Vegas (1998).

Vlani v novembri londýnsky súd zamietol Deppovo žalobu za článok, v ktorom ho bulvárny denník The Sun označil za manželského násilníka. Podľa sudcu boli obvinenia na Deppovo adresu "vo svojej podstate pravdivé", pretože sa preukázalo, že väčšina inkriminovaných útokov Deppa na jeho niekdajší manželku Amber Heardovou sa skutočne odohrali.

Svetoznámy herec sa dopustil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR / AP Photo/Joel Ryan)

Viac o téme: Johny Depp
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu