Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hviezda Sexu v meste búrlivá aj v súkromí: FOTO Aha, ako vyzerala v kultovej Policajnej akadémii

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Joel Ryan)

Herečku Kim Cattrall, ktorá 21. augusta oslávila 65 rokov, preslávila jediná úloha. Jej Samantha Jonesová v seriáli aj vo filmoch Sex v meste jej vyniesla niekoľko nominácií na cenu Emmy i Zlatý glóbus. Jej filmografia ale obsahuje desiatky rolí a táto rodáčka z Liverpoolu si zahrala aj na Broadwayi. Médiá tiež vždy priťahoval aj jej milostný život.

Krátko po narodení sa Cattrall s rodičmi presťahovala do Kanady, ale do svojej rodnej Británie sa neskôr vrátila vo svojich 11 rokoch kvôli štúdiu na prestížnej Londýnskej akadémii hudby a dramatického umenia (LAMDA). Zmaturovala v Kanade a potom dostala štipendium na americkej Akadémii dramatického umenia v New Yorku.

Jej filmovým debutom bolo účinkovanie vo filme Otta Premingera Ružový púčik (Rosebud) z roku 1975, v ktorom si zahrala po boku takých velikánov filmu ako Peter O'Toole alebo Richard Attenborough. Neskôr hrala napríklad v slávnej Policajnej akadémii či nemenej populárnej komédii s Jeanom-Paulom Belmondom Super finta.

Kim Cattrall v Policajnej akadémii (Zdroj: Repro foto YouTube/Federico Niche)
Zobraziť galériu (3)
Kim Cattrall v Policajnej akadémii (Zdroj: Repro foto YouTube/Federico Niche)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Federico Niche)

Na vrchol ju dostal seriál Sex v meste

Hviezdu prvej veľkosti z nej urobil seriál Sex v meste, ktorého prvý diel mal premiéru v roku 1998. Podľa seriálu boli natočené aj dva celovečerné filmy. Prvý z nich sa v roku 2008 stretol s poväčšinou vlažným prijatím kritiky. U divákov sa však tešil značnej obľube a jeho tržby dosiahli 415 miliónov dolárov. Druhé pokračovanie malo premiéru v roku 2010.

Predstaviteľky kultového seriálu Sex v meste, zľava Sarah Jessica Parkerová, Kristin Davisová, Cynthia Nixonová a Kim Cattrallová (Zdroj: TASR/AP Photo/Starpix, Dave Allocca)
Zobraziť galériu (3)
Predstaviteľky kultového seriálu Sex v meste, zľava Sarah Jessica Parkerová, Kristin Davisová, Cynthia Nixonová a Kim Cattrallová (Zdroj: TASR/AP Photo/Starpix, Dave Allocca)  (Zdroj: TASR/AP Photo/Starpix, Dave Allocca)

Cattrall bola trikrát vydatá. Bola ale často spájaná s mnohými ďalšími mužmi, napríklad s niekdajším kanadským premiérom Pierrom Trudeauo či s francúzskym intelektuálom Bernardom-Henri Lévym.

Viac o téme: Kim Cattrall
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu