Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slávny producent z Warner Bros či Zrodila sa hviezda: Prezradil RECEPT, ako byť najlepší!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto YouTube/Film and TV Now)

Mať výdrž, byť neúnavný, trpezlivý, zapálený, nenechať sa odradiť a milovať film a svoju prácu patrí k základným predpokladom pre to, byť dobrým producentom. Novinárom to v septembri v Zlíne na filmovom festivale povedal americký producent Bill Gerber. Vo filmovom priemysle je cez 30 rokov, pôsobil na vysokej pozícii v spoločnosti Warner Bros a podieľal sa napríklad na výrobe snímok JFK, Neľútostný súboj, Láska cez internet či Dokonalá búrka alebo filmov zo série o Harry Potterovi.

"Dôležité je mať výdrž, je to beh na dlhú trať, každý film stojí veľké úsilie," zdôraznil Gerber. Niektoré projekty podľa neho trvajú roky. Producent musí byť pripravený na sklamanie, na neúspech, ale musí byť vždy schopný postaviť sa znova na nohy a ďalej bojovať. Pre profesiu producenta, ale aj režiséra či herca, je podľa neho tiež veľmi dôležité sa neustále vzdelávať. 

"Veľa čítať a čítať všetko. Som ohromený pri stretnutí s mladými tvorcami, že poznajú históriu filmu, ale aj literatúry a divadla. Najlepší herci, s ktorými som pracoval, boli veľmi sčítaní a venovali sa tiež napríklad divadlu," uviedol Gerber, medzi ktorého produkčné počiny patria snímky Zrodila sa hviezda, Gran Torino, Príliš dlhé zásnuby a Späť do ringu.

Americký producent Bill Gerber (Zdroj: Repro foto YouTube/HeyUGuys)
Zobraziť galériu (2)
Americký producent Bill Gerber (Zdroj: Repro foto YouTube/HeyUGuys)  (Zdroj: Repro foto YouTube/HeyUGuys)

O filmy pre deti a možno témy sa zaujíma aj preto, že má štyri dcéry. Dve staršie jednu dobu sledovali v televízii reláciu s vtedy ešte málo známu Amandou Bynesovou. "Mal som akurát rozpracovaný jeden film a premýšľali sme, kto by mal hrať hlavnú úlohu. Navrhol som Amandu Bynes, ktorú vtedy ešte nikto nepoznal," rozprával producent a dodal, že už vedel, že z herečky sa stane hviezda, pretože ju milujú jeho dcéry. Bynesová sa objavila napríklad vo filmoch Čo to dievča chce?, Snehulienka to má v paži alebo Ona je on!

U hitov ako harrypotterovská séria alebo Zrodila sa hviezda, sa podľa producenta dopredu nevedelo, že budú tak úspešné. Bolo vraj ale jasné, že Zrodila sa hviezda bude sledovaný, pretože išlo o niekoľký remake rovnakej látky. Za dôležité označil vytvoriť film súčasný po hudobnej stránke a úlohu hrala aj silná chémia medzi hlavnými predstaviteľmi Bradleym Cooperom a Lady Gaga. 

Viac o téme: Bill Gerber
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu