Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tvrdý rozsudok pre taliansku herečku: Legenda musí mať opatrovníka! Poškodzuje to moju dôstojnosť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/AP/Domenico Stinellis)

Taliansky kasačný súd potvrdil, že známa talianska herečka Gina Lollobrigida musí mať opatrovníka. Ten jej má pomáhať napríklad so správou majetku. Súd tak vyhovel žiadosti syna slávnej umelkyne a potvrdil rozhodnutie nižšej inštancie, informovali talianske médiá.

Samotná herečka, ktorá v júli oslávila 94 rokov, s rozhodnutím súdu nesúhlasí. Súd vylúčil, že by herečka trpela vážnym duševným ochorením. Podľa znalcov je však jej vnímanie reality oslabené, kvôli čomu sa žena môže stať ľahkým terčom podvodníkov.

Poškodzuje to moju dôstojnosť

Herečka prostredníctvom svojho právnika odkázala, že ju rozsudk roztrpčil a bude sa proti nemu ďalej brániť. Podľa nej je rozhodnutie súdu "veľmi nespravodlivé" a "poškodzuje jej dôstojnosť". Advokát Filippo Maria Meschini uviedol, že Lollobrigida kvôli pandémii koronavírusu nevychádza z domu, kde sa venuje maľbe obrazov.

Foto: TASR/AP/Massimo Sambucetti
Zobraziť galériu (4)
Foto: TASR/AP/Massimo Sambucetti  (Zdroj: TASR/AP/Massimo Sambucetti)

O ustanovenie opatrovníka usiluje už od roku 2017 herečkin syn Andrea Milko Skofic, pretože sa domnieva, že jeho matka nie je celkom schopná spravovať svoj majetok. Tvrdí, že jej blízki spolupracovníci využívajú jej duševný stav, aby sa na jej úkor obohatili.

Foto: TASR/AP/Gregorio Borgia
Zobraziť galériu (4)
Foto: TASR/AP/Gregorio Borgia  (Zdroj: TASR/AP/Gregorio Borgia)

V polovici septembra súd rozhodol o začatí konania s Andreom Piazzolom, riaditeľom spoločnosti, ktorá spravovala herečkin majetok, a ďalším mužom. Podľa obvinenia sa mali zmocniť časti šperkov, nábytku a umeleckých diel, ktoré patrili Lollobrigide, aby ich následne predali v aukcii. Predaj sa nakoniec kvôli zásahu justície nepodaril. Samotná Lollobrigida sa svojho asistenta Piazzolu zastáva a tvrdí, že jej blízki sa rozhodli "nechať ju nedôstojne zomrieť".

Foto: TASR/AP/Giulio Broglio
Zobraziť galériu (4)
Foto: TASR/AP/Giulio Broglio  (Zdroj: TASR/AP/Giulio Broglio)

Viac o téme: Gina Lollobrigida
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu