Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zastrelenie kameramanky naďalej otriasa svetom: Baldwin poskytol PRVÝ ROZHOVOR

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/Photo/Julie Jacobson)

Americký herec Alec Baldwin prvýkrát po smrti kameramanky Halyny Hutchinsovej, ktorú predtým tento mesiac neúmyselne zastrelil pri nakrúcaní, verejne prehovoril na kameru. Novinárom povedal, že filmárka bola jeho kamarátka. Prípad pritom označil za "jeden z bilióna" a poznamenal, že by v záujme bezpečnosti podporil obmedzenie používania strelných zbraní pri natáčaní. Zároveň zdôraznil, že mu polícia nariadila vyšetrovanie nekomentovať.

"Nesmiem sa k tomu vyjadrovať, pretože prebieha vyšetrovanie," povedal herec kameramanom a fotografom pri neplánovanom rozhovore pri ceste vo Vermonte. Herec zároveň uviedol, že k podobným nehodám dochádza len veľmi zriedka.

"Bola to moja kamarátka. V deň, keď som prišiel do Santa Fe a začal natáčať, vzal som ju s Joelom na večeru," povedal Baldwin o Hutchinsovej. Poznamenal, že štáb pred tragédiou dobre spolupracoval.

Baldwin 21. októbra pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

Na snímke v osudný deň rozrušený americký herec Alec Baldwin na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe, po tom, čo bol vypočutý v súvislosti s streľbou na nakrúcaní filmu
Zobraziť galériu (4)
Na snímke v osudný deň rozrušený americký herec Alec Baldwin na parkovisku pred úradom šerifa okresu Santa Fe, po tom, čo bol vypočutý v súvislosti s streľbou na nakrúcaní filmu  (Zdroj: SITA/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP)

Doteraz nebol nikto obvinený, začali sa množiť výzvy na nepoužívanie pravých strelných zbraní

Nikto doteraz nebol obvinený, ale pozornosť sa sústreďuje na osoby, ktoré manipulovali so zbraňou pred smrtiacim výstrelom. Prokurátori tiež nevylúčili stíhanie Baldwina. Americké médiá uvádzajú, že Baldwinovi ako hercovi zrejme stíhanie nehrozí, hviezda snímku Rust ale aj produkuje, čím nesie určitú zodpovednosť aj za priebeh nakrúcania. Baldwin uviedol, že veľmi pochybuje o tom, či bude natáčanie pokračovať.

Po tragickom incidente sa vo filmovom priemysle začali množiť výzvy, aby sa pri natáčaní filmov a seriálov nepoužívali pravé strelné zbrane, ktoré na účely natáčania väčšinou obsahujú slepé náboje. "Viem, že pokračujúce úsilie o obmedzenie používania strelných zbraní pri natáčaní je niečo, čo ma nesmierne zaujíma," povedal Baldwin. Dodal, že v tejto oblasti nie je odborník, ale chce podporiť odporúčania povolaných, ktoré povedú k zvýšeniu bezpečnosti pri filme.

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu