Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Temné časy pre Baldwina: Na herca a ďalších členov podali ŽALOBU! Ostrá guľka tam nemala čo robiť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia)

Člen štábu z natáčania filmu Rust v stredu podal žalobu na herca Aleca Baldwina, ktorý minulý mesiac nechtiac zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú. Baldwin a ďalší filmári sa podľa neho dopustili zabitia z nedbanlivosti, informovala agentúra Reuters.

Baldwin 21. októbra pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Štyridsaťdvaročná kameramanka Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.


Mohlo by vás zaujímať: POSLEDNÁ FOTO kameramanky pred smrťou: Veľké vyznanie jej kolegu! Boli sme priatelia, umrela mi v náručí


Svetnoy obvinil Bladwina, producentov a ďalších členov štábu

Serge Svetnoy obvinil producentov a ďalších členov štábu, že nedodržiavali bezpečnostné štandardy. Úrady v meste Santa Fe vec naďalej vyšetrujú a doteraz v tejto veci nikoho neobvinili. "Zjednodušene povedané, nebol žiadny dôvod, aby sa v tom revolveri Colt kalibru 45 nachádzala ostrá guľka, respektíve aby sa nachádzala kdekoľvek v mieste nakrúcania filmu Rust. Prítomnosť guľky v revolveri predstavovala smrteľnú hrozbu pre všetkých v jeho blízkosti," stojí v žalobe.

Svetnoy s Halynou Hutchins. (Foto: Profimedia)
Zobraziť galériu (4)
Svetnoy s Halynou Hutchins. (Foto: Profimedia)  (Zdroj: profimedia)

Svetnoy bol jedným z mála ľudí zo štábu, ktorí boli priamo pri tom, keď sa smrteľná nehoda odohrala. V žalobe uviedol, že Hutchinsovú držal v náručí, keď krvácala z rany v hrudníku, čo ho podľa jeho slov bude "navždy prenasledovať". Požaduje preto bližšie neurčenú čiastku ako odškodnenie.

Sergey Svetnoy (Foto: SITA/AP/Damian Dovarganes)
Zobraziť galériu (4)
Sergey Svetnoy (Foto: SITA/AP/Damian Dovarganes)  (Zdroj: SITA/AP/Damian Dovarganes)

Žaloba mieri okrem iného na zbrojárku Hannah Gutierrezovú, ktorá mala na starosti zbrane, a asistenta režiséra Davea Hallsa, ktorý vyšetrovateľom povedal, že to bol on, kto Baldwinovi zbraň počas nácviku odovzdal.

Svetnoy a jeho právnik
Zobraziť galériu (4)
Svetnoy a jeho právnik  (Zdroj: SITA/AP/Damian Dovarganes)

Viac o téme: Alec BaldwinHalyna Hutchins
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu