Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Baldwin čelí ďalšej ŽALOBE: Drsné slová členky štábu! Hral ruskú ruletu, vystrelil bezdôvodne

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: profimedia)

Americký herec Alec Baldwin čelí ďalšej žalobe kvôli neúmyselnému zastreleniu kameramanky pri nakrúcaní filmu Rust z minulého mesiaca. Podľa jednej z členiek štábu vystrelil zo zbrane bezdôvodne, pretože scéna, ktorú sa chystal natáčať, použitie pištole nepredpokladala.

"V scenári nebolo nič o tom, že by mal žalovaný Baldwin alebo ktokoľvek iný zo zbrane vystreliť," uvádza Mamie Mitchellová v žalobe, ktorá je zatiaľ druhou, ktorá z incidentu vzišla. Podľa agentúry AP sa očakáva, že mnoho ďalších bude nasledovať.


Mohlo by vás zaujímať: Temné časy pre Baldwina: Na herca a ďalších členov podali ŽALOBU! Ostrá guľka tam nemala čo robiť


Žaloba sa sústredí najmä na konanie herca

Baldwin 21. októbra pri nakrúcaní westernu Rust v Novom Mexiku vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Štyridsaťdvaročná kameramanka Halyna Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenie ramena.

Žaloba Mitchellovej sa sústredí predovšetkým na konanie Baldwina, ktorý hral hlavnú úlohu a zároveň bol aj producentom snímky. Mitchellová údajne pri incidente stála asi meter vedľa Hutchinsovej a bola prekvapená, že herec zo zbrane v malom kostole, kde sa práve natáčalo, vystrelil.

Baldwin hral ruskú ruletu

Pred scénou sa podľa nej diskutovalo o natočení troch záberov. Jeden mal byť zblízka na Baldwinove oči, druhý na škvrnu od krvi na jeho ramene a tretí na jeho telo, zatiaľ čo vyťahoval zbraň z puzdra. Baldwin teda nemusel zbraň na nikoho mieriť, ani z nej strieľať, uvádza žaloba. Navyše údajne porušil bezpečnostné predpisy tým, že pištoľ vopred lepšie neskontroloval.

Mamie Mitchellová (vľavo) s právničkou. (Foto: SITA/AP/Richard Vogel)
Zobraziť galériu (4)
Mamie Mitchellová (vľavo) s právničkou. (Foto: SITA/AP/Richard Vogel)  (Zdroj: SITA/AP/Richard Vogel)

"(Alec) Baldwin hral ruskú ruletu, keď vypálil zbraň bez jej bližšieho ohliadky, a navyše v neprítomnosti zbrojárky," povedala v stredu novinárom právnička Mitchellovej Gloria Allredová. Mitchellová pri incidente utrpela "vážnu telesnú traumu, šok a poranenie nervového systému", uvádza žaloba bez ďalších podrobností. Členka štábu preto požaduje kompenzácie a odškodnenie, ktorých presnú výšku neuvádza. Baldwin ani jeho právnici zatiaľ žalobu nekomentovali.

Problém s bezpečnostnými predpismi

Herec vo videu nakrútenom ku koncu októbra vyhlásil, že štáb fungoval veľmi dobre, kým nakrúcanie neprerušila veľmi náhodná a nešťastná udalosť. Niektorí členovia štábu však už skôr uviedli, že sa na mieste natáčania nedodržiavali bezpečnostné predpisy a že produkcia čelila sťažnostiam niektorých pracovníkov.

Baldwin čelí ďalšej ŽALOBE:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Richard Vogel)

Zbrojárka filmu Hannah Gutierrezová-Reedová tvrdí, že nevie, ako sa ostrý náboj do zbrane dostal, a jej právnik uviedol, že podľa ich názoru išlo o sabotáž. Vyhlásil tiež, že niekto manipuloval s miestom činu pred príchodom polície a že cieľom tohto rokovania je dostať Gutierrez-Reedovú neprávom za mreže.

Halyna Hutchins a Serge Svetnoy (Foto: Profimedia)
Zobraziť galériu (4)
Halyna Hutchins a Serge Svetnoy (Foto: Profimedia)  (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: Alec BaldwinŽalobaRustHalyna Hutchins
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu