Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známy herec z Vinnetoua oslavuje 95 rokov: V minulosti zavinil smrť 3 ľudí

(Zdroj: Youtube/MasterMajkl)

Nemecký herec Ralf Wolter, ktorý sa 26. novembra dožil úctyhodných 95 rokov, sa v zahraničí preslávil rolou Sama Hawkinsa z vinnetouovských filmov zo 60. rokov. Celkom si zahral vo viac ako sto snímkach a úspešný bol aj na doskách berlínskych divadiel a kabaretov.

Pred kamerou sa Wolter naposledy objavil v roku 2012 v nemeckej komédii Bis zum Horizont, dann links! Wolter sa narodil v Berlíne v umeleckej rodine, jeho otec bol kabaretný a varietný herec, spevák a akrobat. Po štúdiách herectva začínal v divadle, pred kamerou na seba prvýkrát výraznejšie upozornil v americkej komédii Billyho Wildera Raz, dva, tri (1961). O rok neskôr sa prvýkrát objavil vo svojej najslávnejšej úlohe, a to v prvej mayovke Poklad na Striebornom jazere.

Ním stvárnený Sam Hawkins bol zábavný až smiešny veterán občianskej vojny nosiaci parochňu, pretože ho skalpovali Indiáni. Bol aj prvým učiteľom Old Shatterhanda na Divokom západe a od neho tiež pochádza Old Shatterhandovo meno, ktoré znamená „Drviaca ruka“. Hawkinsa si zahral v šiestich mayovkách a ďalších televíznych filmoch a seriáloch, Wolter ale nechýbal ani vo filme Žut (1964) ako Hadží Halef Omar, verný sluha Old Shatterhanda v Oriente, kde hrdina Divokého západu vystupoval pod menom Kara ben Nemsí. A v roku 1972 sa objavil po boku Lizy Minnelliovej a Michaela Yorka v úspešnom muzikáli Kabaret.

Svoju odvrátenú tvár ukázal život populárnemu hercovi v roku 2002, kedy Wolter zavinil pri nehode smrť troch ľudí. Wolter na diaľnici medzi Hamburgom a Berlínom uviazol so svojím autom v dopravnej zápche, spôsobenej zúžením jazdných pruhov kvôli stavbe na ceste. Nechcelo sa mu ale čakať a otočil auto do protismeru. Protiidúce vozidlá museli prudko brzdiť a do jedného osobného auta vrazil poľský kamión. Traja starší ľudia zostali vo vozidle na mieste mŕtvi. V roku 2003 mu súd za to vymeral trest desať mesiacov podmienečne.

Viac o téme: VinnetouSam HawkinsRalf Wolter
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu