Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jedno z najdlhších manželstiev v Hollywoode? Keanu Reeves je ženatý! Keď to tvrdia, zrejme to tak bude

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP/Jordan Strauss, Invision, Getty Images)

Žeby sme mali v Hollywoode jeden z najdlhšie trvajúcich manželských párov a nevedeli o tom? Písal sa rok 1991 a Francis Ford Coppola začal natáčať svoj film Drakula. Vo filme si zahrali aj dvaja mladí herci, ktorí majú k sebe bližšie, než tušili.

Presne tak. Ide o Winonu Ryder a Keanu Reevesa, ktorí si v Coppolovom Drakulovi zahrali takmer pred dvadsiatimi rokmi. Už pred troma rokmi Winona Ryder hovorila o tom, že je vlastne za Reevesa vydatá. V týchto dňoch to v podstate priznal aj obľúbený herec. Ako je to možné?

Preboha, my sme sa vzali

Prvýkrát o tom padla reč v roku 2018, keď sa herci promovali film Ten pravý, tá pravá? z toho istého roku. Novinári si robili srandu, ako sa herečka cítila počas svadobných scén vo filme. "My sme sa ale naozaj vzali, v Drakulovi. Naozaj, prisahám, že sme svoji v reálnom živote," povedala pre troma rokmi pre portál EW. Prečo si to myslí? Režisér totiž dbal na autenticitu, všetko muselo vyzerať čo najreálnejšie.

Jedno z najdlhších manželstiev
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Jordan Strauss, Invision)

A reálne musela vyzerať aj svadba, ktorá sa odohrala v ozajstnom pravoslávnom kostole s ozajstným kňazom. "V tej scéne Francis použil reálneho rumunského kňaza," povedala herečka. "Točili sme scénu, spravili sme to celé, celý obrad. Takže myslím, že sme sa vzali," dodala herečka a obrátila sa smerom k Reevesovi. "Nepamätáš si to?" spýtala sa ho. Reeves si to pamätal. "My sme si povedali áno?" Scéna sa točila na Valentína. "Preboha, my sme sa vzali," povedal. 

VIDEO Pozrite si svadobnú scénu z Drakulu

Winona to hovorí, Coppola to hovorí... asi sme manželia

K tejto téme sa Reeves opäť vrátil aj teraz. Vo videu magazínu Esquire čelil viacerým otázkam v spojitosti s jeho novými filmami Matrix a John Wick 4. Padla aj otázka, či je naozaj ženatý. Herec to poňal s humorom. "Prebehla celá svadobná ceremńia s ozajstným kňazom," povedal Reeves. "Winona hovorí, že sme sa vzali. Coppola hovorí, že sme sa vzali. Takže myslím, že sme sa vzali... v očiach Boha," dodal. 

V istom zmysle to je pravda

Režisér Coppola pre The Guardian povedal, že sa rozhodol nakrútiť skutočný svadobný obrad, aký by mohol byť v tomto náboženstve (gréckopravoslávna cirkev), keďže nebol spokojný so štylizovanou verziou, ktorú pôvodne nakrútili. Na otázku, či je niečo pravdy na tom, že sú Winona Ryder a Keanu Reeves skutočne spolu odpovedal, že v určitom zmysle áno. "V určitom zmysle, keď sme boli všetci hotoví, sme si uvedomili, že Keanu a Winona sú skutočne manželmi v dôsledku tejto scény a tohto obradu," dodal. 

Jedno z najdlhších manželstiev
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Lucas Jackson)

Takže technicky, ale najmä vo filmovom zmysle, áno, sú svoji. Pokiaľ by takéto manželstva reálne platili, ktovie, o koľko viac trvácnych hollywoodskych manželstiev by sme tu mali. Možno málokto vie, že Keanu Reeves a Winona Ryder sa poznajú dlhé roky. Sú dobrými priateľmi, majú rovnaký zmysel pre humor a tak trošku majú na seba celý život slabosť.

Spoločne si zahrali celkom v štyroch filmoch - Drakula (1992), Temný obraz (2006), Súkromné životy Pippi Lee (2009) a Ten pravý, tá pravá? (2018). Keanu Reeves tvorí od roku 2018 pár s vizuálnou umelkyňou Alexandrou Grant. Winona Ryder je od roku 2011 vo vzťahu s módnym návrhárom Scottom Mackinlay Hahnom.

Viac o téme: Keanu ReevesWinona RyderDracula
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu