Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ruského herca (†37) zabil pád dekorácie: Šokujúci záver špeciálnej komisie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia)

Herec, ktorého na začiatku októbra zabil priamo pri predstavení v moskovskom Veľkom divadle pád dekorácie, bol opitý a sám incident zavinil. K takému záveru dospela komisia zriadená na objasnenie nešťastnej udalosti, uviedla agentúra TASS s odvolaním sa na advokáta, ktorý zastupuje záujmy pozostalých po hercovi Jevgenijovi Kulešovi.

Právnik sa chystá závermi komisie, ktorú viedol šéf úradu bezpečnosti práce, napadnúť na súde. "Komisia zistila, že nehoda sa stala pri produkcii, ale tiež zistila strednú opitosť, prejavujúcu sa narušením koordinácie pohybu, zvláštnou spomalenou rečou a neistou chôdzou, ale nikto si nič nevšimol. Komisia v súvislosti s tým označila zosnulého za vinníka," povedal advokát Andrej Aljošin. Poznamenal, že komisia neodpovedala na otázku, ako a kedy sa herec, ktorý neopustil divadlo, mohol natoľko opiť.

"Sama komisia bola vytvorená tak, že dvaja členovia komisie rozhodovali o vlastných pochybeniach. Vyšetrovali sami seba. Tieto strety záujmov spochybňujú všetky závery komisie. Až ich dostanem v podobe oficiálneho dokumentu, napadnem ich na súde," povedal právnik.

Ruského herca (†37) zabil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia)

Tridsaťsedemročný Jevgenij Kuleš 9. októbra počas predstavenia opery Sadko utrpel zranenie, ktorým podľahol ešte pred príchodom sanitky. Umelec na scéne odťahoval trón a miesto dopredu ustúpil bokom - priamo pod spúšťajúcu sa dvojtonovú dekoráciu, poznamenal TASS.

Operu Sadko o huslistovi tohto mena, ktorý hral aj na morskom dne, zložil ruský skladateľ Nikolaj Rimskij-Korsakov na konci 19. storočia. V Česku sa podľa internetovej encyklopédie dostala na javisko Národného divadla prvýkrát a aj naposledy v januári 1928.

Viac o téme: Jevgenij Kuleš
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu