Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sympatická česká herečka a štvornásobná matka: Hereckého kolegu si vzala až po 19 rokoch vzťahu!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Repro foto YouTube/Show Jana Krause)

Herečku Lenku Vlasákovú, narodenú 27. apríla 1972, na filmovom plátne preslávil film Lea z roku 1997, ocenený Českým levom. Dnes má na konte asi tri desiatky filmov, hrala aj v mnohých televíznych inscenáciách a seriáloch, patrí k obsadzovaným herečkám.

V seriáli Ochránce hrala učiteľku, v romanci Jedine Tereza matku hlavnej hrdinky, v komédii Kurz manželskej túžby týranú ženu. Zvláda rôzne ženské typy a spolupracuje aj s rozhlasom a dabingom. Tiež vychováva štyri deti a v roku 2020 si po devätnástich rokoch vzťahu vzala svojho partnera, herca Jana Dolanského.

Lenka Vlasákova vo filmr Kurz manželskej túžby (Zdroj: Repro foto YouTube/Totalfilm.cz)
Zobraziť galériu (5)
Lenka Vlasákova vo filmr Kurz manželskej túžby (Zdroj: Repro foto YouTube/Totalfilm.cz)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Totalfilm.cz)

Vlasáková pochádza z Prahy, jej rodičia sú inžinieri ekonómovia. Starý otec František Vlasák pôsobil na politickej scéne, po roku 1989 bol podpredsedom českej vlády. Lenka Vlasáková v roku 1994 absolvovala pražskú DAMU, už za štúdií účinkovala v predstaveniach divadelného spolku Kašpar, potom bola sedem rokov v angažmán v pražskom divadle Rokoko. Potom sa venovala materským povinnostiam, ale hosťovala na mnohých pražských scénach – okrem iného v Divadle Na Jezerce, v Národním divadle, v Dejvickém divadle, v Divadle v Řeznické, v Divadle Bez zábradlí či v Studiu Dva.

Lenka Vlasáková a Christian Redl v snímke Lea (Zdroj: Repro foto YouTube/FILMY ČESKY)
Zobraziť galériu (5)
Lenka Vlasáková a Christian Redl v snímke Lea (Zdroj: Repro foto YouTube/FILMY ČESKY)  (Zdroj: Repro foto YouTube/FILMY ČESKY)

Debut na filmovom plátne, baví ju záhradničenie

Na filmovom plátne Vlasáková debutovala hlavnou rolou v psychologickej snímke Věry Plívovej-Šimkovej Houpačka (1990). K jej výrazným rolám patrí Tereza zo snímky Paralelné svety, hrala aj vo filmoch Tajnosti, Ženy v pokušení, Nikdy nie sme sami alebo Chvíľky. V Líde Baarovej (2016) režiséra Filipa Renča stvárnila Goebbelsovú manželku Magdu. Jej doposiaľ posledným filmom je komédia Barcarole režiséra Igora Chmelu. Objavila sa napríklad v seriáloch Bohéma, Život a doba soudce A. K., Márie Terézie či Ulice.

Lenka Vlasáková vo filme Lída Baarová (Zdroj: Repro foto YouTube/Totalfilm.cz)
Zobraziť galériu (5)
Lenka Vlasáková vo filme Lída Baarová (Zdroj: Repro foto YouTube/Totalfilm.cz)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Totalfilm.cz)

"Som rovnako rada na javisku aj pred kamerou," tvrdí sympatická herečka, ktorá žije v dome za Prahou a baví ju záhradničenie. Je ľaváčka a má čokoládovo hnedé oči, všetky jej deti ich po nej zdedili. Z manželstva s výtvarníkom Egonom Tobiášom má dcéru Sofiu. A s Janom Dolanským má tri deti: Améliu, Maxa a Johana.

Jan Dolanský a Lenka Vlasáková spolu chodili 19 rokov, až potom prišla svadba (Zdroj: Repro foto YouTube/7 pádů Honzy Dědka)
Zobraziť galériu (5)
Jan Dolanský a Lenka Vlasáková spolu chodili 19 rokov, až potom prišla svadba (Zdroj: Repro foto YouTube/7 pádů Honzy Dědka)  (Zdroj: Repro foto YouTube/7 pádů Honzy Dědka)

Viac o téme: Lenka Vlasáková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu