Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Johnny Depp opäť vymení herectvo za gitaru: Po jeho boku vystúpi tento Čech!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Steve Helber, Pool)

Michal Pavlíček bude 11. júla v pražskom O2 univerze hosťom koncertu bluesového a rockového gitaristu Jeffa Becka s Johnnym Deppom. Gitaristu známeho okrem iného zo skupín Pražský výber, Stromboli a BSP, ktorý sa presadil aj ako sólový muzikant, doprevadí na basgitaru Martin Ivan, na klávesy Michal Nejtek a na bicie Michal Daněk.

Poslucháčom ponúknu najväčšie hity z Pavlíčkovej dlhoročnej kariéry, za usporiadateľskú spoločnosť Liver Music o tom informoval Šimon Slavík.

Spoločný album s Deppom

Beck naposledy koncertoval v Českej republike v roku 2014. Na Terase Jazdiarne Pražského hradu ponúkol približne dve desiatky svojich aj prevzatých inštrumentálnych skladieb. Pavlíček bol vtedy medzi poslucháčmi. "Hudbu Jeffa Becka obdivujem, patrí k mojim celoživotným hudobným vzorom. Zdieľať s ním pódium pre mňa bude nekonečnou cťou," uviedol Pavlíček. Júlový koncert Becka sa mal pôvodne uskutočniť vo Fore Karlín, kvôli záujmu ho usporiadatelia presunuli do väčšieho O2 univerzum.

Na koncerte aj počas procesu s exmanželkou

Osemnásobný držiteľ Grammy a člen rockovej siene slávy Beck s hercom a muzikantom Deppom v roku 2020 nahrali skladbu Isolation, v júli vydávajú spoločný album. Na konci mája si Depp počas čakania na verdikt poroty v sledovanom súdnom spore s exmanželkou Amber Heardovou zahral s Beckom na niekoľkých koncertoch v Anglicku vrátane slávnej Royal Albert Hall v Londýne.

Johnny Depp opäť vymení
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Britského hudobníka Becka časopis Rolling Stone zaradil medzi stovku najlepších gitaristov všetkých čias. Depp ho bude sprevádzať počas celého jeho európskeho turné. Beck za svoju dlhú kariéru vydal albumy, ktoré žánrovo siahajú od blues, rocku a heavy metalu cez jazz fusion až po zmes rocku s elektronikou. Na scénu vstúpil v roku 1965 ako člen skupiny Yardbirds. Jej ďalšími členmi boli Eric Clapton a Jimmy Page.

Depp sa hudbe venuje dlhodobo

V roku 1967 založil Beck spolu s Ronom Woodom a Rodom Stewartom kapelu Jeff Beck Group, ktorá sa ale po dvoch úspešných albumoch rozpadla. Neskôr kapelu rovnakého názvu založil s inými hudobníkmi. V druhej polovici 70. rokov začal spolupracovať s Janom Hammerom, s ktorým v roku 1980 nahral album There & Back. Za Beckovo najúspešnejší album býva považovaná doska Flash z roku 1985.

Depp, ktorý sa popri herectve hudbe venuje dlhodobo, v roku 2018 vystúpil v pražských Letňanoch so skupinou Hollywood Vampires, ktorú okrem Deppa tvorí spevák Alice Cooper alebo gitarista Aerosmith Joe Perry a ktorá robila predskokana Ozzymu Osbourneovi.

Viac o téme: Johnny DeppMichal Pavlíček
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu