Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Umelecký svet zasiahla smutná správa: Zomrel známy dabingový herec

(Zdroj: Getty Images)

Vo veku 85 rokov zomrel taliansky dabingový herec Carlo Bonomi, ktorý sa preslávil prepožičaním svojho hlasu postavám v animovaných seriáloch La Linea a Pingu. Hoci ani v jednom z týchto seriálov sa nepoužíva konkrétny ľudský jazyk, získali si obrovskú popularitu.

V talianskom kreslenom seriáli La Linea (1971–1986) účinkuje Bonomi vo všetkých jeho častiach. Vystupuje tam muž, ktorý je nakreslený ako jediný obrys nekonečnej čiary. Bonomi postavu nahovoril posmešnou verziou milánskeho dialektu, ktorá je však nezrozumiteľná. Vo švajčiarskom animovanom seriáli pre deti Pingu (1990–2000) "nadaboval" prvé štyri pôvodné série, pričom jeho hlasom "rozprávajú" všetky postavy – tučniak Pingu, jeho rodina i priatelia. 

Bonomi, ktorý spolupracoval aj na ďalších animovaných filmoch, nahral i dopravné oznámenia pre železničné stanice Milano Centrale (Miláno) a Firenze Santa Maria Novella (Florencia). Tie sa tam vysielali denne od polovice 80. rokov do decembra 2008. Bonomi skonal vo svojom rodnom Miláne ešte minulý týždeň v sobotu; príčinu jeho smrti talianske médiá nezverejnili.

Viac o téme: Carlo Bonomi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu