Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jeho meno je už známe: TENTO herec stvárni legendárneho Ondreja Nepelu vo filme

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Repro foto YouTube/Televízia Markíza, TASR/František Iván)

Legendárneho krasokorčuliara Ondreja Nepelu si v pripravovanom filme zahrá mladý slovenský herec Adam Kubala, známy najmä zo seriálovej televíznej produkcie.

"Pre Adama pôjde o jeho vôbec prvú filmovú rolu," informovala Lucia Muráriková z distribučnej spoločnosti Bontonfilm. Snímku s pracovným názvom Nepela: Cesta za slobodou začnú nakrúcať budúci rok v novembri.

Kubala si v nej zahrá po boku herečky, ktorú preslávila rozprávková Arabela. Jana Nagyová stvárni krasokorčuliarsku trénerku Hildu Múdru, ktorá trénovala Nepelu 15 rokov. Medzi jej zverencov patrili aj Hana Mašková či Jozef Sabovčík.

Pre Nagyovú bude táto rola znamenať úspešné pokračovanie v znovurozbehnutej hereckej kariére, keďže si od herectva dala pauzu takmer na 30 rokov a len nedávno sa vrátila do filmového sveta. Konkrétne v úlohe kráľovnej v rozprávke Jana Budařa Princ mamáčik, ktorá príde do slovenských kín koncom októbra.

Jana Nagyová, známa ako Arabela, si vo filme zahrá Hildu Múdru (Zdroj: Repro foto YouTube/videa zaujimave, haninnify)
Zobraziť galériu (4)
Jana Nagyová, známa ako Arabela, si vo filme zahrá Hildu Múdru (Zdroj: Repro foto YouTube/videa zaujimave, haninnify)  (Zdroj: Repro foto YouTube/videa zaujimave, haninnify)

O čom bude film?

Film o Nepelovi má zachytávať kritických 24 hodín v živote fenomenálneho športovca. Podľa tvorcov bude intenzívnou osobnou drámou mladého muža, ktorý po rokoch svedomitej reprezentácie svojej vlasti túži zlatú klietku ČSSR opustiť a byť slobodný.

Adam Kubala stvárni vo filme Ondreja Nepelu (Zdroj: Repro foto YouTube/Televízia Markíza)
Zobraziť galériu (4)
Adam Kubala stvárni vo filme Ondreja Nepelu (Zdroj: Repro foto YouTube/Televízia Markíza)  (Zdroj: Repro foto YouTube/Televízia Markíza)

"Chce žiť a milovať bez strachu, že odhalenie jeho sexuálnej orientácie z neho urobí devianta a rozdrví na prach všetko, čomu zasvätil svoj život. Lenže práve vo chvíli, keď je najzraniteľnejší, naňho režim začína stupňovať tlak a neváha použiť ani tie najšpinavšie zbrane na to, aby Ondreja prinútil podriadiť sa nekompromisnému ultimátu," približuje snímku distribučná spoločnosť s tým, že film má zachytiť všetky kľúčové okamihy, ktoré divákom vysvetlia, prečo sa na záberoch zo svetového šampionátu v krasokorčuľovaní z roku 1973 v Bratislave Ondrej Nepela neteší z titulu majstra sveta, hoci to bol jeho životný triumf.

Trénerka Hilda Múdra a krasokorčuliar Ondrej Nepela na MS v krasokorčuľovaní 1. marca 1973. (Zdroj: TASR-Archív - Štefan Petráš)
Zobraziť galériu (4)
Trénerka Hilda Múdra a krasokorčuliar Ondrej Nepela na MS v krasokorčuľovaní 1. marca 1973. (Zdroj: TASR-Archív - Štefan Petráš)  (Zdroj: TASR-Archív - Štefan Petráš)

Režisérom a producentom filmu je Jakub Červenka, scenár napísala Nina Morgenstein. Za kameru sa postaví známy slovenský kameraman Martin Štrba, o kostýmy sa postará držiteľka viacerých Českých levov a ocenení Slnko v sieti, kostýmová výtvarníčka Katarína Štrbová Bieliková a masky bude mať na starosti umelecký maskér Juraj Steiner. Natáčať sa začne budúci rok v novembri. Túto jeseň tvorcovia dofinalizujú zoznam konkrétnych lokácií v Bratislave a na ďalších miestach Slovenska, kde bude nakrúcanie prebiehať.

Viac o téme: Ondrej NepelaAdam Kubala
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu