Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Baldwin sa dohodol s rodinou zastrelenej kameramanky: Týmto jej chce muž vzdať poctu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/John Minchillo)

Americký herec Alec Baldwin v stredu oznámil, že dosiahol dohodu o urovnaní v civilnom súdnom spore s rodinou kameramanky Halyne Hutchinsovej, ktorú vlani nechtiac zastrelil rekvizitou zbrane počas natáčania filmu Rust.

Filmový štáb zároveň v tento deň oznámil, že v natáčaní zmieneného filmu sa bude pokračovať od januára 2023, pričom manžel zastrelenej kameramanky Matthew Hutchins sa ujme úlohy výkonného producenta. Informuje o tom agentúra AFP a stanica BBC. Baldwin nechtiac zastrelil 42-ročnú Hutchinsovú, keď v októbri 2021 nakrúcali v americkom štáte Nové Mexiko nezávislý film Rust. Baldwin, ktorý je hercom aj producentom tohto filmu, sa najskôr bránil, že spúšť pištole, ktorá mala byť rekvizitou, nestlačil. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) však pri skúmaní incidentu dospel k záveru, že sa tak muselo stať.

"Nemám záujem niekoho obviňovať... Všetci veríme, že Halynina smrť bola strašnou nehodou," povedal vdovec Matthew Hutchins. Žalobu podali pozostalí na Baldwina, filmových producentov a ďalších, a to pre porušenie noriem zábavného priemyslu. Podrobnosti dosiahnutej dohody o urovnaní neboli zverejnené. 

Týmto jej chce muž vzdať poctu

Samotný Matthew Hutchins uviedol, že na nakrúcanie sa vrátia všetci hlavní aktéri. Túto skutočnosť pritom označil za spôsob, ako vzdať poctu práci jeho manželky. Baldwin pri streľbe zasiahol aj režiséra Joela Souzu, ktorý však neutrpel život ohrozujúce zranenia. Souza teraz povedal, že svoju ďalšiu prácu na filme venuje pamiatke nebohej kameramanky.

Baldwin sa dohodol s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia)

Producentov filmu po nehode miestne úrady pokutovali. Zároveň sa stali terčom ostrej kritiky pre nedodržanie bezpečnostných predpisov, pripomína BBC. Stanica dodáva, že vyšetrovatelia v Novom Mexiku dosiaľ – už takmer rok po tragédii – nikoho neobvinili, ale prípad podľa všetkého naďalej vyšetrujú. Po nehode sa začali v zábavnom priemysle množiť výzvy na zákaz používania zbraní pri natáčaní. Ústrednou otázkou celej kauzy pritom podľa AFP aj naďalej zostáva, ako sa stalo, že sa v Baldwinovej zbrani vôbec ocitol ostrý náboj.

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu