Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hviezda českého seriálu Sanitka: Kariéru pred 38-rokmi UKONČILA… Kvôli afére so šachovnicovým svetrom!

Eva Hudečková stvárnila v Sanitke doktorku Evu. Zobraziť galériu (2)
Eva Hudečková stvárnila v Sanitke doktorku Evu. (Zdroj: Jaroslav Trousil)

PRAHA - Seriál Sanitka bol v 80. rokoch obľúbeným televíznym počinom. Jednu z hlavných postáv tam stvárnila Eva Hudečková (73), ktorá v tom čase bola považovaná za jednu z najsexi herečiek tej doby. No napriek tomu, že mala našliapnuté na veľkú kariéru, v roku 1984 ju ukončila. Kvôli afére so šachovnicovým svetrom!

Herečka Eva Hudečková 3. decembra oslávila 73. narodeniny. No hoci dnes mohla byť už zaslúžilou umelkyňou, kariéru pred 38 rokmi definitívne zavesila na klinec. Nepáčilo sa jej, ako filmový priemysel fungoval. 

„Chcela som svoj život usporiadať podľa svojich predstáv a nie podľa toho, ako mi ho kto "zrežíruje". V tom čase o osude tvorcov a hercov rozhodovali stranoví tajomníci, bola som svedkom ponižujúcich scén, kedy trestali neposlušné indivíduá. Herestvo nie je slobodné povolanie aj dnes musia výborní herci veľmi bojovať, aby ich niekto nenaverboval do predom prehratých bitiek a neznemožnovali sa pred divákmi, ktorí obdivujú ich umenie,“ vysvetľovala Eva. 

Hviezda českého seriálu Sanitka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Jaroslav Trousil)

Ona sama mala napríklad problém kvôli úplnej banalite - kvôli šachovnicovému svetru, ktorý mala v niekoľkých scenách na scéne. Vtedajšia cenzúra v ňom totiž videla skrytý symbol kríža a hneď sa udávalo... „Bola z toho veľká aféra a 8 veľkých obrazov, v ktorých som hrala, sa muselo vystrihnúť. To bola jedna posledných kvapiek. Videla som, že stojím tvárou v tvár moci, ktorá sa vymkla akejkoľvek kontrole,“ vysvetlila s odstupom času dôvod ukončenia kariéry. 

Na natáčanie seriálu Sanitka však napriek tomu aj po rokoch rada spomína. „Vždy na všetko spomínam v dobrom. Aj na to, čo sa neudialo podľa mojich predstáv, pretože nech bolo, čo bolo, každý čas má svoje slnko aj tieň,“ vyjadrila sa Hudečková. 

Viac o téme: SanitkaEva Hudačeková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu