Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Adélka (56) z rozprávky S čerty nejsou žerty: K úlohe sa dostala náhodou a potom... KARIÉRY sa VZDALA!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Filmové studio Barrandov)

PRAHA - Českú rozprávku S čerty nejsou žerty si počas vianočných sviatkoch radi pozrú mnohí Česi a Slováci. Jednu z výrazných postáv si tam zahrala aj Monika Pelcová Stará (56). Princezná Adélka však bola jej jedinou televíznou úlohou. Svojej kariéry sa totiž úplne vzdala!

K svojej jedinej úlohe sa Monika Pelcová Stará dostala úplnou náhodou. Po rokoch hrania v ochotníckom divadle v Olomouci sa prihlásila na štúdium herectva na DAMU, kam ju neprijali. Počas prijímačok si ju však všimol režisér Hynek Bočan - vtedy 18-ročná plachá plavovláska bola totiž ideálnym protipólom k tmavovlasej predstaviteľke pyšnej Angelíny.

A potom sa stalo niečo, čo jej od základov mohlo zmeniť život - 10 dní po skúškach jej totiž prišiel telegram, že sa má dostaviť na Barrandov. Nádejná herečka dostala príležitosť zahrať si princeznú Adélku v rozprávke S čerty nejskou žerty. To však bolo aj jej jedinou úlohou. Namiesto toto, aby prijímačky na DAMU skúsila znova, rozhodla sa vrátiť späť do Olomouca a kariéru zahodiť. 

Adélka (56) z rozprávky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

„Som z Olomouca a bola som vtedy tak zamilovaná do svojho spolužiaka z gymnázia, že som sa rozhodla tam zostať,“ zaspomínala si po rokoch. A to ju v tom čase pozýval do Prahy na svoje predstavenia aj Vladimír Dlouhý. Ani on ju však nepresvedčil, hoci sa vtedy šuškalo, že medzi nimi počas natáčania preletela iskrička. 

„Mirek bol charizmatický a veľmi milý. Spomínam naňho rada,“ priznala Monika s tým, že zostali len priateľmi. Naopak za spolužiaka z gymnázia sa napokon vydala a má s ním dve dospelé dcéry Nikolu (24) a Kamilu (27). Ich vzťah však po rokoch stroskotal. No a namiesto herectva vyštudovala pedagogickú fakultu, odbor čeština, hudobná výchova a dodnes učí. 

Adélka (56) z rozprávky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia)

Viac o téme: S čerty nejsou žertyMonika Pelcová Stará
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu