Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obavy o budúcnosť Top Gearu: Nadávky šéfom, čo tam robil tank?!

Petíciu za Jeremyho Clarksona priviezli na tanku Zobraziť galériu (2)
Petíciu za Jeremyho Clarksona priviezli na tanku (Zdroj: mashable.com)

Generálny riaditeľ British Broadcasting Corporation (BBC) Tony Hall dostane budúci týždeň správu o vyšetrovaní suspendácie moderátora obľúbenej motoristickej relácie Top Gear Jeremyho Clarksona.

Päťdesiatštyriročného rodáka z anglického Doncasteru suspendovali na neurčito 10. marca po tom, ako údajne udrel Oisina Tymona, jedného z producentov programu. Dôvodom malo byť, že Tymon nezabezpečil moderátorovi teplé jedlo po niekoľkých dňoch nakrúcania v grófstve North Yorkshire.


Mohlo by vás zaujať:Stopka pre Top Gear: Fanúšikovia podpisujú petíciu, BBC začala vyšetrovanie


Vyšetrovanie vedie riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie, ktorý momentálne posudzuje dôkazy. Následne správu o vyšetrovaní odovzdá Hallovi, ktorý na jej základe určí ďalší postup. Vedenie BBC okrem suspendácie Clarksona pozastavilo aj vysielanie programu Top Gear.

Jeho fanúšikovia následne spustili online petíciu, prostredníctvom ktorej žiadajú Clarksonov návrat. Podpísalo ju už viac než 975-tisíc ľudí a do BBC ju priviezli na tanku.Spomínaný Tymonsi najalprávnika, ktorý vyhlásil, že jeho klient chce najprv počkať na výsledky vyšetrovania, pričom dovtedy sa k incidentu nebude vyjadrovať.


Mohlo by vás zaujať:Ďalšie problémy Top Gearu: Vyhodili ich z argentínskej provincie!


Clarkson si však nepomáha ani vyjadreniami na adresu svojichšéfov v BBC. Na charitatívnej akcii, ktorá sa vo štvrtok konala v severnom Londýne, ich nazval "po**banými bastardmi" a odkázal im, že "pokazili skvelú šou".

Tím relácie Top Gear
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: BBC)

Samotný Clarkson sa prostredníctvom Twitteru poďakoval fanúšikom za podporu v ťažkých časoch: "Veľká vďaka všetkým ľuďom, ktorí volajú po mojom návrate. Veľmi si to vážim. Budúci týždeň by sme mali zistiť, čo sa bude diať."

Viac o téme: Top GearJeremy Clarkson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu