Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zomrel slovenský režisér Stanislav Párnický (†77): RTVS náhle mení program!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Verejnoprávna televízia informovala o mimoriadne smutnej správe - vo veku 77 rokov zomrel dnes ráno uznávaný slovenský režisér a exmanžel Zdeny Studenkovej, Stanislav Párnický. RTVS kvôli tomu náhle mení program!

Informáciu pre RTVS potvrdila jeho dcéra Lucia Párnická. A televízia náhle mení svoj program. 

„RTVS s veľkým zármutkom prijala správu o úmrtí legendárneho slovenského režiséra Stanislava Párnického. Jeho významnú osobnosť si pripomenieme dnes večer o 20:00 na Dvojke v portréte zo série GEN.sk a na Jednotke filmom Klára plná bolesti o 21:55. Ďalšie programové zmeny vo vysielaní RTVS budeme komunikovať neskôr,“ informovala manažérka marketingovej komunikácie RTVS Zuzana Vicelová.

Zomrel slovenský režisér Stanislav
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Stanislav Párnický sa narodil 11. apríla 1945. Vyštudoval divadelnú réžiu, ale zakrátko prešiel k televíznej tvorbe. Spolupracoval s bývalou Slovenskou televíziou, neskôr sa presunul na Kolibu. Jeho tvorba sa dočkala aj ocenenia na filmových festivaloch.

Párnický je podpísaný pod filmami ako Americká tragédia, Kára plná bolesti, Južná pošta, Šípková Ruženka, ...kone na betóne, v roku 2016 nakrútil rozprávku Čarovný nos. V rámci seriálov sú to tituly ako Straty a nálezy, Zborovňa, Ordinácia v ružovej záhrade, Kolonáda.

Česť jeho pamiatke!

Viac o téme: Stanislav Párnický
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu