Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tank ani petícia fanúšikom Top Gearu nestačili: Riaditeľovi BBC hrozia smrťou

Tím relácie Top Gear
Tím relácie Top Gear (Zdroj: BBC)

Britská polícia vyšetruje vyhrážky smrťou, ktoré niekto posiela generálnemu riaditeľovi BBC Tonymu Hallovi kvôli jeho rozhodnutie nepredĺžiť zmluvu populárnemu, ale kontroverznému moderátorovi veľmi sledovanej motoristickej relácie Top Gear Jeremymu Clarksonovi. S odvolaním sa na britskú tlač o tom dnes informovala agentúra AFP.

Britský Scotland Yard potvrdil, že preveruje hrozby smrťou, ktoré Hall dostal po svojom stredajšom oznámení, že Clarkson v Top Gear definitívne končí. Dôvodom bola marcová roztržka po nakrúcaní posledného dielu, kedy Clarkson udrel producenta, pretože nemal pripravené teplé, ale len studené jedlo.


Obavy o budúcnosť Top Gearu: Nadávky šéfom, čo tam robil tank?!


"Polícia vo Westminsteri v centrálnej časti Londýna preveruje vyhrážku smrťou. Vyšetrovanie pokračuje. Zatiaľ nebol nikto zatknutý," uviedol hovorca Scotland Yardu.Podľa dnešného vydania denníka Mail on Sunday je Hallov dom pod nepretržitým dohľadom od chvíle, kedy vyhrážku smrťou dostal. Ochranka na jeden deň stojí podľa denníka 1000 libier (asi 37.500 korún). Hovorca BBC novinárom odmietla tieto informácie potvrdiť s tým, že záležitosti bezpečnosti nebude komentovať.

Top Gear sa vysiela vo viac ako 200 krajinácha podľa agentúry Reuters ho sleduje asi 300 miliónov ľudí. Ide o jednu z najúspešnejších a najvýnosnejších relácií BBC.Clarkson už bol pred odvolaním "v podmienke" kvôli svojim skorším kontroverzným výrokom. Vlani v máji dostal "posledné varovanie" kvôli tomu, že použil rasistický výraz. Vtedy bol upozornený na to, že v prípade ďalšej urážlivejpoznámky "kdekoľvek a kedykoľvek" bude prepustený.

Petíciu za návrat Clarksona do Top Gear, ktorý moderoval spoločne s Richardom Hammond a Jamesom Mayom, už podpísal viac než milión ľudí.

Viac o téme: BBCTop GearJeremy ClarksonTony Hall
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu