Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Diváci sa majú na čo tešiť: RTVS prináša na obrazovky NOVÚ RELÁCIU!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: rtvs)

BRATISLAVA - RTVS prináša v spolupráci s Asociáciou hudobných klubov Slovenska na obrazovky Dvojky nový hudobný program Na šnúre. Diváci sa môžu sa tešiť na záznamy štyroch živých koncertov interpretov a kapiel, rozhovory so speváčkami, spevákmi, kapelami a fanúšikmi o hudbe, kluboch a všetkom, čo hudobný život prináša. Moderátormi programu budú Viera Ráczová z Rádia_FM a Oliver Rehák z Denníka N. Prvý koncert odvysiela RTVS na Dvojke už tento piatok 26. mája o 23.05 h a ďalšie epizódy vždy v piatok v neskorších večerných hodinách.

V pilotnej epizóde sa hudobným fanúšikom predstaví kapela Dis is Markéta v domácom hudobnom klube Music a Café Nitra. Diváci sa v ďalších častiach môžu tešiť aj na koncert Eda Klenu z prešovského Stromoradia, The Youniverse z trenčianskeho Piano Clubu a sériu uzatvorí najdlhšie hrajúca autorská kapela z Nového Mesta nad Váhom Nora Carusso v klube Za rampami.

Diváci sa majú na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Robo Piroška)

„Okrem toho, že Na šnúre nám dáva možnosť sledovať koncerty domácich kapiel, je zároveň úžasnou príležitosťou spoznať aj slovenské kluby. Kultové miesta, ktoré už čo-to zažili, ale aj nové priestory, ktoré sú mnohými ešte neobjavené. Vezmeme divákov na pódiá či do backstage-ov rôznych klubov naprieč celou krajinou. A koncert či interakcia s publikom je bonusom pre takéhoto televízneho hudobného sprievodcu po Slovensku,” pozýva k obrazovkám moderátorka Viera Ráczová, ktorú poslucháči poznajú z popoludňajšieho vysielania Rádia_FM.

„Našim hlavným cieľom je predstavovať samotných muzikantov, preto sa nakrúcajú celé koncerty aj s divákmi. Polovicu relácie Na šnúre budú tvoriť pesničky, v tej druhej polovici sa vždy rozprávame s hudobníkmi a snažíme priblížiť ich tvorbu,” hovorí moderátor relácie Oliver Rehák, ktorý je dlhoročný hudobný publicista.

Diváci sa majú na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Robo Piroška)

Na obrazovke sa odprezentujú muzikanti, ktorí už nie sú úplne začínajúci, ale zároveň ešte nie sú verejnosti známi. Ich výber je výsledkom rozhodnutia členov Asociácie hudobných klubov Slovenska, pričom primárnym cieľom je zviditeľnenie nových mien na scéne zo všetkých regiónov alebo dlhoročne fungujúcich kvalitných hudobných projektov, ktoré si podľa dramaturgov hudobných klubov zaslúžia väčšiu pozornosť.

Úvodná epizóda programu Na šnúre ponúkne divákom koncert Dis is Markéta, rozhovor s jej členmi Martinou Kertészovou (spev, texty) a Romanom Stražancom (violončelo) a reakcie a názory fanúšikov na tvorbu tejto mladej kapely. Odznejú autorské piesne Torysa, Idú, Hrajžemi, Labutia, Orgován, Zahorela a Básnik.

Diváci sa majú na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Robo Piroška)

Viac o téme: RTVSNa šnúre
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu