Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

HBO zúri, no fanúšikovia sa radujú: Mesačná dávka Hry o tróny už je na webe

Hra o tróny Zobraziť galériu (3)
Hra o tróny (Zdroj: SITA)

Deň pred celosvetovou premiérou piatej sezóny seriálu Hra o tróny (2011) unikli prvé štyri epizódy na internet. Podľa portálu TorrentFreak zaznamenali tieto štyri časti počas prvých troch hodín od úniku viac ako 100-tisíc nelegálnych stiahnutí.

Predstavitelia televízie HBO vyhlásili, že zdrojom úniku bol niekto zo skupiny osôb, ktoré k nim mali povolený prístup. Premiéra úvodnej časti piatej sezóny bola naplánovaná na 12. apríla o 21:00 východného času (v pondelok 13. apríla o 3:00 SELČ), pričom sa tak stalo naraz v 170 krajinách. Piata séria Hier o tróny má celkovo desať častí.

Hra o tróny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci.

Hra o tróny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Predlohou je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina.

Viac o téme: Hra o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu