Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Spravodajstvo slovenských televízií: Ktorá z nich je najobjektívnejšia?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

Najobjektívnejšie spravodajstvo má TV Markíza. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Median SK, v ktorom ju ako najobjektívnejšiu uviedlo 29,5 percenta z opýtaných.

Na druhom mieste skončilo spravodajstvo verejnoprávnej RTVS, ktoré za najobjektívnejšie označilo 26,2 percenta opýtaných. Nasleduje spravodajstvo TV JOJ so 16,1 percenta. Televíziu TA3 uviedlo 12,7 percenta respondentov. Inú televíziu uviedlo 3,9 percenta opýtaných, pričom 11,7 percenta respondentov sa k otázke nevedelo vyjadriť.

Prieskum spoločnosť Median SK uskutočnila od 5. januára do 29. marca. Na prieskume verejnej mienky zameraného na objektívnosť spravodajstva v slovenských televíziách sa zúčastnilo 2 263 respondentov vo veku 14 - 79 rokov. Agentúra Median SK robila prieskum pomocou osobných rozhovorov (70 percent vzorky) a pomocou internetového dotazníka (30 percent respondentov), informoval agentúru SITA Ján Badinský zo spoločnosti Median SK.

Podľa spoločnosti Median SK dosahuje TV Markíza u respondentov najvyššie percentá v objektívnosti spravodajstva už od roku 2010. O druhé a tretie miesto sa v priebehu rokov 2010 - 2015 delili TV JOJ, RTVS a TV TA3.

Viac o téme: TelevíziaJOJMarkízaSlovenskoSpravodajstvo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu