Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Xenu oživia: Princezná - bojovníčka sa vráti na televízne obrazovky

Xena
Xena (Zdroj: Universal Television)

Televízia NBC pripravuje reboot obľúbeného dobrodružného seriálu Xena (1995 - 2001). Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, predstavitelia televízie v súčasnosti hľadajú scenáristu, ktorý by dal príbehom o mocnej princeznej - bojovníčke novú podobu.

Pripravovaný titul má totiž priniesť nový typ hrdinky, ktorá by mala charizmu a šarm pôvodnej predstaviteľky Xeny Lucy Lawless a bystrosť Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život.

Na projekte sa podieľajú aj pôvodní výkonní producenti Rob Tapert a Sam Raimi. Podľa nemenovaných zdrojov by tvorcovia uvítali spoluprácu aj so spomínanou Lucy Lawless. Novozélandská herečka sa pritom nedávno vyjadrila, že by reboot uvítala bez ohľadu na to, či by si v ňom zahrala. Nový seriál sa má na televízne obrazovky dostať budúci rok.

Seriál Xena vznikol ako spinoff série Herkules (1995-1999), v ktorom sa bojovníčka Xena objavila po prvý raz. Spolutvorcom Xeny bol spomínaný Rob Tapert, ktorý je od roku 1998 manželom Lawless. V seriáli si zahrala aj Renée O'Connor, ktorá stvárnila Xeninu spoločníčku v dobrodružstve Gabriellu. Seriál dva razy nominovali na Primetime Emmy za pôvodnú skladbu. Na túto cenu ho päťkrát nominovali aj za pôvodnú hudbu, pričom v roku 2000 sa skladateľovi Josephovi LoDucovi nomináciu podarilo premeniť na víťazstvo.

Viac o téme: XenaLucy Lawless
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu