Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Patríte medzi horlivých fanúšikov? Tešte sa, Hry o tróny sa predstavia v ďalších sériách

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: internet)

Televízia HBO rokuje o nakrútení ďalších sezón obľúbeného seriálu Hra o tróny (2011). Pre magazín Entertainment Weekly to povedal programový riaditeľ spoločnosti Michael Lombardo. Ako uviedol, spoločnosť plánuje nakrútiť siedmu a ôsmu sezónu titulu vychádzajúceho z knižnej série Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina.

V súčasnosti pritom HBO dokončuje šiestu sériu, ktorá by mala odštartovať na amerických obrazovkách 24. apríla. O tom, že seriál by po nej mohol pokračovať ďalšie dva roky, sa síce hovorilo už skôr, no zástupcovia HBO doteraz informáciu oficiálne nepotvrdili. Podľa Entertainment Weekly má však HBO zmluvy s hlavnými protagonistami titulu aj na siedmu sezónu. Ako tiež Lombardo prezradil, obľúbenú sériu neplánujú ukončiť rozdelením finálnej sezóny do dvoch rokov.

Patríte medzi horlivých fanúšikov?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: internet)

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci.


Mohlo by vás zaujímať:Autor Hry o tróny poprel fámy: Neverte všetkému, čo čítate na internete


Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hra o tróny je štyri roky po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Hoci jej predlohou je spomínaná knižná séria, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.

Viac o téme: HBOHry o tróny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu