Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kultový komiks ožíva: Svetová premiéra seriálu Preacher dostupná aj na Slovensku

Záber zo seriálu Preacher
Záber zo seriálu Preacher (Zdroj: AMC)

Fanúšikovia napätia, strhujúcich momentov a kultových komiksov sa už v pondelok (30. mája) dočkajú svetovej premiéry seriálu „Preacher“ na stanici AMC. V hlavnej úlohe kazateľa s nadprirodzenými schopnosťami sa predstaví anglický fešák Dominic Cooper. Talentovaný sympaťák spolu s očarujúcou kráskou etiópskeho pôvodu Ruth Negga a anglickým hercom Josephom Gilgunom bude v mysterióznej dráme bojovať s démonmi a anjelmi. Dominic Cooper a Ruth Negga tvoria už niekoľko rokov pár aj v reálnom živote. Ako sa im podarí udržať na uzde svoj vzťah pred kamerami, uvidia diváci už čoskoro.

Nadprirodzeno, pokrútené ľudské osudy a temná komediálna dráma. Seriáloví fajnšmekri sa môžu tešiť na oživenie kultového komiksu Gartha Ennisa aSteva Dillona z90. rokov. Preacher - seriál, vktorom sa násilie strieda smilostnými scénami, upírmi či anjelmi, ato všetko vprostredí drsného westernu.

Diváci môžu vdesiatich dieloch prvej série sledovať príbeh kazateľa (anglicky „preacher“) Jesse Custera, ktorého stvárni anglický herec Dominic Cooper, známy napríklad zfilmov Vojvodkyňa, Mamma Mia, či Captian America: Zimný vojak.

Kazateľ Jesse Custer (Dominic Cooper) pochádza zo západného Texasu, stratil svoju vieru ajeho cieľom je dosiahnuť kráľovstvo nebeské. Je ovládaný tajomnou silou, vďaka ktorej získava nadprirodzené schopnosti. Na svojej ceste sa spojí so svojou drsnou expriateľkou Tulip (Ruth Negga) aírskym priateľom a alkoholikom Cassidym (Joseph Gilgun). Jesse spolu sTexasankou Tulip aCassidym sú uzamknutí všialenom svete obývanom postavami zneba ipekla avšetkým, čo sa nachádza niekde medzi týmito dvoma protipólmi. Milovníci mystorióznej drámy si pochutnajú na napínavých stretnutiach sdémonmi aanjelmi.

Zárukou kvality seriálu adokonalého filmového zážitku je nielen herecké obsadenie, ale aj produkčný tím, ktorého súčasťou sú známe esá - Seth Rogen, Evan Goldberg (Apokalypsa vHollywoode, Superbad, Susedia), Sam Catline (Breaking Bad) alebo James Weaver. Seriál Preacher vznikol vkoprodukcii spoločnosti AMC Networks aSony.

Diváci sa môžu tešiť na svetovú premiéru 10-tich epizód jedného znajočakávanejších seriálov roku 2016 o 3:00 h vnoci znedele na pondelok oana reprízu vkaždý pondelok o22:00 h.

Preacher (TV seriál)

Dobrodružný / Drama / Sci-Fi / Fantasy,USA, 2016,10x60 min
Réžia:Seth Rogen, Evan Goldberg
Scénár:Garth Ennis, Sam Catlin, Evan Goldberg, Seth Rogen
Kamera:Bill Pope
Hudba:Dave Porter
Herecké obsadenie:Dominic Cooper(Jesse Custer), Joseph Gilgun(Cassidy), RuthNegga(Tulip), Lucy Griffiths(Emily),W.Earl Brown(Sherriff Root), AnatolYusef(DeBlanc), Tom Brooke(Fiore), Derek Wilson(Donnie Schenck), Ian Colletti(Eugene/Arseface

Vysielanie: AMC, pondelok 3:00 a22:00 hod

Viac o téme: AMCPreacher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu