Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Z rádia priamo pred kamery: Týmto rozhlasovým moderátorom to ide aj v televízii

Adela Banášová Zobraziť galériu (3)
Adela Banášová (Zdroj: TV Markíza, Topky.sk)

Začínali za rozhlasovým mikrofónom a ich vizáž sme takmer vôbec nepoznali. Neskôr však dar reči využili aj pred televíznymi kamerami, a tak sme k známym hlasom mohli priradiť aj tváre. Ktorí moderátori svoju kariéru začínali v rádiu a dnes ich sledujeme vo veľkých televíznych projektoch?

Adela Banášová (35)

Adela je vnašich končinách zrejme najznámejšou moderátorkou vôbec. Donedávna sa živila aj ako rozhlasová spíkerka vo Fun Rádiu azároveň moderovala pre televízie. Je inteligentná, má neuveriteľný dar reči, schopnosť pohotovo reagovať azjavne iobrovskú charizmu. Dlhodobo je najlepšou anajmä najvyťaženejšou slovenskou moderátorkou. Na obrazovkách ju vídame užod roku 2004. Ten znamenal prelom vjej kariére, pretože medzi svoje skúsenosti si mohla pripísať moderovanie vtedy najväčšieho televízneho projektu, Slovensko hľadá Superstar. Následne sa oňu začali televízie doslova biť, atak sa začala objavovať vrôznych komerčných projektoch všetkých našich televízií. Na konte má moderovanie relácií Let's Dance, Test národa 2006, Adela šou, Trochu inak vSND sAdelou Banášovou, Chart Show, OTO amnohé iné. Otom, že sa udivákov teší mimoriadnej obľube, svedčí aj fakt, že so železnou pravidelnosťou sama získava sošky OTO vkategóriách moderátor televíznych programova absolútny OTO. Doma má celkovouž 11 sošiek.


Mohlo byvás zaujímať:Jedinečná Adela Banášová: Z ašpirujúcej modelky hviezda slovenských obrazoviek


Martin „Pyco“ Rausch (38)

Jeho moderátorská kariéra sa začala vroku 1992. Spočiatku vo Fun Rádiu pôsobil ako redaktor amoderátorom len pripravoval podklady. Neskôr však sám začal moderovať ahoci nevyštudoval žurnalistiku, ani iný odbor spojený sprácou vmédiách, postupne sa prepracoval kvyhľadávaným moderátorom. Vtelevízií vytvoril skvelú dvojicu práve sAdelou Banášovou. Moderátorská chémia medzi nimi zapracovala počas moderovania prvej série slovenskej Superstar vroku 2004. Aj Pyco už pracoval na mnohých úspešných projektoch vrôznych televíziách. Rovnako moderoval Let's Dance (tiež spolu sAdelou), Slávika, X Factoranajnovšie aj markizácky projekt Tvoja tvár znie povedome. Jeho srdcovkou je však aj napriek bohatým skúsenostiam smoderovaním veľkých šou varenie. Vtejto tematike mu vyšli už dve knihy, sktorými tiež zaznamenal úspech.

Martin
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Matej„Sajfa“Cifra (36)

Sajfa pôvodne pôsobil ako učiteľ, no vroku 2000 začal pracovať vrádiu. Tam to bol práve on, kto vytvoril nerozlučnú dvojicu sAdelou Banášovou. Dlhé roky spolu moderovali rannú šou Fun Rádia. Sajfa je známy svojim uštipačným humorom apohotovými reakciami, čo je obvykle aj kombinácia, ktorá ho dokáže dostať do nepríjemných situácií. Aj preňho sa prelomovým stal práve rok 2004. Vtom roku sa totiž vúlohe televízneho moderátora objavil vjojkárskom projekte VyVolení. Neskôr moderoval aj projekt Hviezdy na ľade, niekoľko ročníkov galavečera OTO apamätať si ho môžete aj zprogramu Webmaster. Sajfa aj naďalej pracuje vrádiu apodporuje aj charitatívne projekty ako Úsmev ako dar či Hodina deťom.

Milan „Junior“ Zimnýkoval (38)

Vyštudovaný dejepisár aangličtinár sa začal venovať práci vrádiu už počas štúdia na vysokej škole. Až oveľa neskôr sa ale dostal do jedného znajväčších slovenských rádií, ako inak – do Fun Rádia. Už sedem rokov tvorí moderátorskú dvojicu skolegom Marcelom Forgáčom, sktorým sa vroku 2013 stretol aj vtelevíznom projekte Nikto nie je dokonalý. Aj Junior – práve pod touto prezývkou ho poslucháči ateraz aj diváci poznajú najlepšie – sa postupne stávavyťaženým televíznym moderátorom. Vminulosti ste ho mohli vidieť v projektoch Hotel Paradise, Noc vraji, Česko Slovensko má talent, ale najnovšie sprevádza divákovmimoriadne obľúbenou jojkárskou kulinárskoušou Moja mama varí lepšie ako tvoja.


Mohlo by vás zaujímať:Najzábavnejšie tváre americkej obrazovky: Zarábajú milióny a rozosmievajú celý svet


Vzahraničí celkom bežné

Vzahraničí je rovnako pomerne časté, že úspešní rozhlasoví spíkri pôsobia aj vtelevíznych projektoch. Po príklad nemusíme chodiť až tak ďaleko. Stačí spomenúť českého moderátora Leoša Mareša, ktorý je hviezdou hudobnej stanice Evropa 2. Neskôr sa však začal venovať televíznym projektom, no azniektorých znich ho môžu poznať aj slovenskí diváci. Objavil sa totiž napríklad vzábavnej šou Talentmania či v Česko Slovenskej Superstar. Moderoval však aj prestížne vyhlásenie ankety Český slavík aako porotcu ste ho mohli vidieť vzábavnej šou Česko Slovensko má talent.

Za veľkou mlákou je zasa jednou znajväčších moderátorských hviezd Ryan Seacrest, ktorý má vrádiu svoju vlastnú rannú šou On Air with Ryan Seacrest amoderoval aj jeden znajväčších televíznych projektov histórie, americkú verziu Superstar, ktorú vUSA poznajú pod názvom American Idol. Zabudnúť nesmieme ani na moderátorskú legendu Larryho Kinga, oktorom unás len málokto vie, že začínal práve vrozhlasovej stanici.

Larry King
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Adela BanášováLeoš MarešLarry KingMartin „Pyco“ RauschMatej „Sajfa“ CifraMilan „Junior“ ZimnýkovalRyan Seacrest
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu