Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Už čoskoro štartuje nový komediálny seriál: Môžete sa tešiť na známe mená

Na snímke herci v dolnom rade zľava Karolínka Kubánková, Samko Kennedy, Markus Filipko, Andy Kummer, Miška Rovňáková a Adelka Heftyová. Horný rad zľava herci Marko Igonda, Kristína Greppelová, Lucia Siposová, Tomáš Matonoha, Zuzana Norisová a Ľuboš Kostel Zobraziť galériu (3)
Na snímke herci v dolnom rade zľava Karolínka Kubánková, Samko Kennedy, Markus Filipko, Andy Kummer, Miška Rovňáková a Adelka Heftyová. Horný rad zľava herci Marko Igonda, Kristína Greppelová, Lucia Siposová, Tomáš Matonoha, Zuzana Norisová a Ľuboš Kostel (Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer)

Televízia JOJ zaradí v januári do svojej programovej štruktúry nový rodinný komediálny seriál Prázdniny. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia Ľuboš Kostelný, Marko Igonda a Tomáš Matonoha, ktorí stvárnili troch bratrancov Jana, Zdena a Laca.

Ich seriálové manželky Mariku, Klaudiu a Dášu si zahrali Zuzana Norisová, Kristína Greppelová a Lucia Siposová a skupinku šiestich detí Adelka Heftyová, Miška Rovňáková, Andy Kummer, Karolína Kubánková, Markus Filipko a Samuel Kennedy.

Jano, Zdeno a Laco nie sú len rodina, ale aj najlepší kamaráti, ktorí majú kopec veselých spomienok na detstvo - najmä na dedovu chalupu na Myjave. Pod vplyvom alkoholu na Zdenovej svadbe sa preto rozhodnú, že rovnaké prázdniny plné zážitkov doprajú aj svojim deťom a vyrazia s nimi na dvojtýždňovú výpravu do lona prírody, kde majú v pláne vychutnávať si ticho, slobodu a pokoj od manželiek. Marika, Klaudia a Dáša sú však od prvej chvíle skeptické - myslia si, že ich muži sami s deťmi dva týždne nevydržia.

Chlapov však motivuje Lacova stávka s Dášou - ak to zvládnu, dovolí mu vypratať garáž, postaviť v nej skúšobňu a oživiť zašlú slávu svojej skupiny Ofsajd. Zdeno zas výpravu do minulosti berie ako príležitosť zblížiť sa so svojou čerstvo vyženenou dcérou Lily a Jano verí, že jeho deťom život v chalupe uprostred divočiny zocelí charakter. Ich idylické predstavy však okamžite narazia na odpor - na chalupe nie je signál ani internet, decká sa nudia a hádajú. Muži tak musia siahnuť až na dno svojich síl, aby na chalupe vydržali dva týždne a nezbláznili sa.

Na snímke herci zľava
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer)

Seriál nakrúcali od júla do októbra na Kopaniciach neďaleko Vrboviec a Myjavy. Scenár napísali Kristína Cibulková a Stano Guštafík, o réžiu sa postaral Ivan Predmerský. „Celý tento nápad vznikal u mňa doma v kuchyni. Aj sme si hovorili, že sa začneme volať taká scenáristická kuchynka. Napadlo nás to preto, že sme všetci traja rodičia, poznáme deti a vieme, čo ich baví. Zároveň sme si povedali, že na Slovensku už dlho nič také nevzniklo - niečo, čo môžu naozaj pozerať šesťročné deti, ale aj 80-roční ľudia - nie je to teda úzko žánrovo profilovaná vec. Pracovali sme na tom veľmi dlho, aj sme boli k sebe kritickí a myslím si, že to je len dobre,“ povedala Cibulková.

Realizácia projektu vraj celý tvorivý tím veľmi bavila. „My sme sa smiali v kuchyni, smiali sme sa na Myjave, smejeme sa teraz s Ivanom v strižni... S výsledkom som osobne veľmi spokojná. Stalo sa to asi druhý raz v živote, že to, čo som si predstavila u seba doma v kuchyni, tak že ono to napokon ani nevyzerá tak, ako som chcela - ono to vyzerá ešte oveľa lepšie,“ poznamenala.

V televízii podľa nej vzniká všetko veľmi rýchlo na úkor kvality, preto sa tentoraz rozhodli nechať si na tvorbu scenárov a kastingy viac času. „Tento nápad vznikol už pred dvoma rokmi, mali sme to pôvodne točiť už minulý rok v lete, vtedy sme mali napísaný len taký základný setup a prvý scenár. Potom sme si však povedali, že to nie je ešte pripravené na to, aby sa to išlo nakrúcať a že najprv vymyslíme a napíšeme všetkých desať dielov, až potom sa začne samotné nakrúcanie. Potom sme ten prvý setup zahodili a napísali sme to celé nanovo. Súčasne s tým sa pol roka robil detský kasting, lebo to bolo naozaj náročné, nájsť týchto šesť výkvetov - každého z nich sme skúšali naozaj niekoľkokrát, kým tú postavu dostali,“ uviedla Cibulková v rozhovore.

Na snímke detskí herci
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO TASR - Pavel Neubauer)

Režisér úprimne ocenil atmosféru na pľaci. „Je veľmi príjemné točiť niečo potešujúce, atmosféru dotvoril aj ten pekný kraj. Zároveň to bol ale aj veľký nápor, pretože sme vybrali deti, ktoré majú obrovské množstvo energie - pred ostrou teda na pľaci často vládol chaos, deti behali, drgali sa, smiali sa, medzi nimi stáli traja dospelí herci a než som povedal štart, ešte tesne predtým jeden z nich napríklad niečo vykríkol... Ale oceňujem ich naozaj všetkých, točili sme dokopy šesťdesiat dní a zvládli to výborne. My sme im dali energiu a oni nám ju pekným spôsobom vrátili,“ podotkol Predmerský.

Seriál je podľa neho predovšetkým o zábave. „Ľudia často hodnotia, čo by malo v tej televízii byť - nech tam už nie sú intrigy, vraždy, nech je to niečo vtipné a smiešne... Toto sme nejakým spôsobom teraz vytvorili,“ dodal režisér. Televízia JOJ plánuje nový formát vysielať zhruba od polovice januára, a to súčasne aj na svojej českej stanici JOJ Family. Jeden diel potrvá 45 minút.

Viac o téme: Marko IgondaTomáš MatonohaPrázdninyĽuboš Kostelný
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu