Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zabudnutí televízni humoristi: Títo nás zabávali celú večnosť!

koláž - humoristi Zobraziť galériu (9)
koláž - humoristi

Kedysi trápili naše bránice, dnes o nich pomaly nie je ani počuť. Pripomeňte si s nami obľúbených televíznych zabávačov!

Miro Noga

Miroslav Noga
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Dvojica humoristov, Noga a Skrúcaný, na seba upozornila na začiatku deväťdesiatych rokov, keď sa ukazovali predovšetkým v politicko-satirických programoch, ako bolo Apropo TV či Telecvoking. Spoločne nahrali aj štyri hudobné albumy. Z televíznych obrazoviek sa vytratili rovnako ako ich štýl humoru. Skrúcaný sa ešte občas objaví v niektorých televíznych reláciách, no najmä ako hosť. Noga sa však z televíznej obrazovky úplne stratil.


Mohlo by vás zaujímať:Miroslav Noga: Od prestížnych projektov až k nálepke stroskotanca


Jožo Pročko

Jožo Pročko
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Topky.sk)

Jožo Pročko začínal svoju hviezdnu humoristickú dráhu vo VTV a neskôr pôsobil v STV. Najväčšiu slávu však zažil v Markíze s reláciou Je to možné?! a zábavnou šou Jožo Pročko pokúša. Jeho humor postupne prestal byť pre divákov zaujímavý, takže dnes by sme ho na televíznych obrazovkách hľadali len márne. V súčasnosti riadi neziskovku s názvom Jožo Pročko deťom.

Jozef Nodžák

Jozef Nodžák, Majster N
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Detských divákov roky rozosmieva Jozef Nodžák v postave Majstra N. Jeho netradičný prístup si získal množstvo nielen mladších fanúšikov. Veď kto by nepoznal susedu Patvarošovú, žabí sliz či iné známe hlášky z jeho programu. Dnes je to už viac ako desať rokov, čo odišiel z verejnoprávnej televízie. Majster N sa však úplne nestratil a vo svojej typickej parochni raz za čas vystupuje na rôznych podujatiach.


Mohlo by vás zaujímať: Trapasy športových komentátorov v priamom prenose: Alkohol, vulgarizmy či vytočený Kozák!


Rasťo Piško

Rasťo Piško
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

S dvojicou Noga a Skrúcaný sa spája aj ďalší humorista - Rasťo Piško, ktorý sa spolu s nimi objavoval v reláciách Apropo TV i Telecvoking. Keď sa už v televíziách prestal dávať dôraz na politickú satiru, z obrazoviek postupne vymizol. Spoločnosť a politiku ale kritizuje naďalej pomocou scenárov či kníh.

Ander z Košíc

Ander z Košíc
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: JOJ)

Ľudový rozprávač, známy po celom Slovensku, dostal koncom deväťdesiatych rokov priestor aj v televízii Markíza vďaka relácii Anderov rebrinák. Reprízy tohto programu neskôr odvysielala stanica Fooor. Ander z Košíc alebo Ján Pisančin stále vystupuje, no v televíziach už má priestor len občas ako hosť.


Mohlo by vás zaujímať:Hviezdy televíznych novín: Najkrajšie česko-slovenské moderátorky vás ihneď očaria!


Ďuro Mokrý

Juraj Mokrý
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Zabávač, herec a moderátor Ďuro Mokrý v minulosti patril k tváram televízie Markíza a bezpochyby aj k miláčikom publika. Objavoval sa v relácii Je to možné?!, Nikdy nehovor nikdy či v legendárnom Počasí. Jeho vystúpenia ste buď milovali, alebo nenávideli. Nič medzi tým neexistovalo. Dnes už však z televíznych obrazoviek takmer úplne zmizol.

Lasica a Satinský

Milan Lasica
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Divákmi azda najviac oceňovaný humor pochádzal od dvojice Lasica a Satinský. Vždy ponúkali inteligentné postrehy, vtipné historky, pričom neboli nútení zachádzať do trápnosti či hrubosti. Jedinečný humor Milana Lasicu si môžeme okrem divadla užiť v obnovenej relácii Sedem, kde funguje ako jeden z glosátorov.

Viac o téme: Jožo PročkoMajster NAnder z KošícMiro Noga
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu