Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Tragédie, brutálne vraždy, mafia: Slovenské dokumenty vyrážajú dych!

(Zdroj: koláž Telkáč)

Autentické príbehy, tragické prípady, šokujúce skutočnosti. To všetko prinášajú dokumenty, ktoré vytvorila domáca produkcia. Možno ste doteraz nemali ani len tušenia, aké udalosti zasiahli Slovensko.

UPOZORNENIE: Videá v článku nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokova citlivé povahy

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

Boli ich desaťtisíce. Od bežných priestupkov až po tie najhroznejšie zločiny. Niektoré prípady však otriasli celou krajinou a zapamätali si ich viaceré generácie. Dokument prináša súčasný pohľad na 36 najznámejších kriminálnych prípadov na Slovensku očami expertov, vyšetrovateľov, aj pôvodných svedkov. Vedeli ste, že v čase najhlbšieho komunizmu hrozil našej krajine teroristický útok? Spomínate si ešte na krvavú vzburu väzňov v Leopoldove,najväčšieho sériového zabijakaOndreja Riga alebo šialenú vrahyňu Čubírkovú? Ako najbrutálnejší prípad sa však určite dá označiť vyčíňanie horehronského rozparovača. Pôvodný dokumentárny seriál sa vysielal na obrazovkách RTVS. Jednotlivými časťami sprevádza divákov hlas Tomáša Maštalíra.

VIDEO Videlo ich celé Slovensko: Aj tieto škandály zasiahli naše televízie!

Mafiáni

Na RTVS mohli diváci vidieť aj dokumentárny seriál o mužoch, ktorí v 90. rokoch a na začiatku nového milénia vzbudzovali strach a zdesenie. Presne o tom sú vzostupy a pády slovenskej mafie. Príbeh bratov Danišovcov, Diničovcov, teror v Dunajskej Strede, mafián nového typu Juraj „Piťo" Ondrejčák či boss všetkých bossov Mikuláš Černák - to všetko a ešte oveľa viac prináša každá časť, ktorá postupne prechádza celou mafiánskou históriou Slovenska. Ako hovorila jedna známa múdrosť: "Život mafiána je pekný, ale krátky." To platilo aj o hlavných aktéroch. Príbehy rozpráva herec Marek Majeský. Na záver bola pripravená aj špeciálna epizóda: Ten, čo ťahal nitky. Ide o Jaroslava Svěchotu, bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby v období, keď jej šéfoval kontroverzný Ivan Lexa.

Najväčšie tragédie Slovenska

Dokumentárny cyklus o nešťastiach a tragédiách prináša autentické príbehy, ktoré sa na Slovensku stali v priebehu niekoľkých desaťročí, zachytáva dopravné (letecké, automobilové, železničné), prírodné (požiare, povodne, lavíny) tragédie a priemyselné katastrofy (únik jedovatého plynu, havária v jadrovej elektrárni, banské nešťastia). Diváci mohli uvidieť aj doposiaľ nikde nezverejnené materiály (fotky, 16 mm zábery, zábery VHS), ale aj zvukové záznamy, akými sú napríklad posledné slová pilota tesne pred pádom lietadla. Seriál priblíži 26 obrovských tragédií, ktoré zasiahli celé Slovensko - 74 obetí po leteckom nešťastí na Zlatých pieskoch, košická električka smrti, tragický únik plynu a ďalšie šokujúce katastrofy. Pozrite si ukážku.

Nekompromisní kati z talentových súťaží: Šírili strach i vtipné hlášky!

112

Každá časť zachytáva dramatické zásahy policajtov, hasičov a záchrannej služby.Televízny štáb chodí so záchranármi na miesta, kde niekto potrebuje rýchlu pomoc a všetko nakrúca. Divák môže sledovaťkaždodenné udalosti všedného života, ktoré často so sebou prinášajú ľudské nešťastie a smrť.Dokument je tzv. citysoap formát určený pre všetkých, ktorých zaujímajú napínavé, akčné a napäté scény.Podľa odborníkovbola táto produkciatelevízie Markíza na hrane alebo v rozpore s lekárskou etikou a právom na ľudskú dôstojnosť.Napriek tomu sa seriál udržal na obrazovke, pričom ešte stále bežia reprízy na TV Dajto.

Viac o téme: 112MafiániNajväčšie kriminálne prípady SlovenskaNajväčšie tragédie Slovenska
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu