Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Televízna mánia môže začať: Pozrite si jesenné novinky a seriálové návraty!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Jeseň je už tradične obdobím, kedy sa na televízne obrazovky vracajú naše obľúbené, či dokonca úplne nové projekty. A o tom, že je z čoho vyberať, vás presvedčíme v nasledujúcich riadkoch.

Za sklom (2. séria)

V domácich končinách len veľmi ťažko môžeme nájsť televízny seriálový projekt, ktorý by sa mohol svojimi kvalitami čo i len priblížiť zahraničnej tvorbe. Jeden taký ale predsa len máme, i keď by mnohí mohli argumentovať, že ide o kopírku amerického True Detective.Za sklom premiérovalo minulý rok na obrazovkách televízie Joj pod režisérskou taktovkou Petra Bebjaka, Róberta Švedu a Zuzany Mariankovej. Druhá séria je plánovaná na jeseň tohto roku, no presný dátum premiéry ešte známy nie je.

Star Trek: Discovery (1. séria)

Množstvo ľudí síce už sériu Star Trek odsúdilo na definitívny zánik, no vamerickejCBS niečo také odmietli pripustiť. Nový televízny seriál sa odohráva niekoľko rokov pred tým úplne prvým a po odvysielaní pilotných dvoch epizód sa nenašiel takmer nikto, komu by to vadilo. Star Trek: Discovery je vraj úplne iný, no presne to táto frančíza potrebovala. A to je len dobre.

Otvoria vám myseľ a ukážu iný svet: Najnovšie seriály, ktoré hravo prekonajú film!

Stranger Things (2. séria)

V roku 1983 v meste Hawkins záhadne zmizne 12-ročný Will Byers. Willova zúfalá matka Joyce po ňom začne pátrať, zatiaľ čo policajný náčelník Jim Hopper začne jeho vlastné vyšetrovanie. Willovi priatelia Dustin, Mike a Lucas objavia mladé dievča, ktoré tvrdí, že vie, kde Will je. Ako začnú postupne odhaľovať pravdu, zlovestná vládna organizácia sa snaží zahladiť stopy, no pod povrchom striehne temná sila. V druhej sérii je Will už "doma", no svojich démonov si nesie stále so sebou. Seriál, často označovaný ako najlepší za minulý rok, sa na obrazovky vráti už koncom októbra.

Knightfall (1. séria)

Game of Thrones sa na obrazovky vráti až minimálne o rok, takže dovtedy fanúšikovia potrebujú určitú náhradu. V seriáli Knightfall sa pozrieme na rád Templárov.Prostredníctvom desiatich epizód prvej sériesa oboznámime s týmto tajomným spolkom, ktorý v stredoveku disponoval bohatstvom a obrovskou mocou. Ukážky vyzerajú veľmi dobre, budeme teda dúfať, že projekt si nájde svojich divákov a stane sa aspoň tak úspešný, ako podobný projekt s názvom Vikingovia.

The Middle (9. séria)

U nás známejší ako Taká obyčajná rodinka čiPrůměrňákovi. Seriál, ktorý si získal srdcia miliónov fanúšikov po celom svete, sa svojou deviatou sériou blíži k svojmu definitívnemu koncu. Všetci sú zvedaví, ako sa tvorcovia vlastne rozhodnú tento populárny seriál s 52 nomináciami na rôzne oceneniaukončiť.

Angelina Jolie otvorene o single živote: Je to ťažké, toto som nechcela!

The Gifted (1. séria)

Omrzeli vás staršie komiksové seriályako Arrow, Flash či Agents of S.H.I.E.L.D.? V tom prípade vás takmer určite zaujme pripravovaný projekt The Gifted. Ústrednou témou celého seriálu je rodina s nadprirodzenými schopnosťami, ktorá je nútená utekať pred vládnou organizáciou. Dejovo zapadá projekt do sveta mutantov X-Men. O tom, že štúdio Fox chce, aby bol seriál úspešný, svedčí aj to, že pilotný diel režíroval Bryan Singer, ktorý sa postaral aj o väčšinu filmových projektov z tohto univerza.

Simpsonovci (29. séria)

Je to v podstate až neuveriteľné, no žltá rodinka so Springfieldu je tu s nami už 29 rokov. Najdlhšie vysielaný kreslený seriál v histórii by sa mal dočkať ešte jednej a zároveňzáverečnej série, ktorá by mala celý projekt ukončiť. V novej sérii by sme sa mali dočkať aj epizódy, ktorá bude čerpať z momentálne extrémnej populárnej knihy od Stephena Kinga, It.

Simpsonovci menia po 27 rokoch dvorného skladateľa: Čaká nás zmena úvodnej znelky?

Big Hero 6: The Series (1. séria)

Spomínate si ešte na Veľkú šestku, ktorá do kín dorazila v roku 2014 a následne na to vyhrala aj Oscara za najlepší animovaný film roku? Pôvodne existovali aj plány na jeho pokračovanie, no ohľadom toho prišlo akési dlhé a dusivé ticho, ktoré prerušila aj informácia o tvorbe animovaného seriálu. Ten by mal priamo nadväzovať na celovečerný animák, najväčšímrozdielom by mala byť animácia.

Mr. Robot (3. séria)

Tvorca Sam Esmail si dal na pokračovaní zamotaného príbehu poriadne záležať, takže už od 11. októbra začneme pomaly rozmotávať výrazne zamotaný seriálový príbeh, ktorý pokračuje už svojou treťou sériou. Hlavná postava seriálu Elliot sa bude musieť rozhodnúť, či sa pokúsi dostať do normálneho sveta, alebo ho jeho halucinácie privedú k totálnemu šialenstvu.

Viac o téme: SimpsonovciSeriályZa sklomStranger ThingsJeseň
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu